Challenge 2019

Ook in 2019 is er terug een Hebban Reading Challenge. De 12 opdrachten zijn bekend. Hieronder vind je het overzicht van de opdrachten en hun status.

Aangezien er in 2019 maar 12 challenges zijn en ik pas heel laat in 2018 geregistreerd ben op Hebban, zal ik in 2019 werken aan de Hebben Reading Challenge 2018.

Challenges
Januari – Lees een boek dat je werd getipt door de Hebban boekentipper – Gebroken meisjes
Februari – Lees een populair leesclubboek – Ik ben pelgrim
Maart – Lees een prijswinnend boek – Versplinterd
April – Lees eens wat anders in april – Reisverslag van een kat
Mei – Lees een boek met een link naar de actualiteit – Mijn verhaal
Juni – Lees een debuut van een Nederlandse of Vlaamse auteur – De psychiater en het meisje
Juli – Lees een waargebeurd verhaal – Ik ontsnapte uit Auschwitz
Augustus – Lees een boek ‘door andermans ogen’ – Mazzel Tov
September – Lees een boek uit de Hebban 1000 – Ik reis alleen
Oktober – Lees een boek dat is of wordt verfilmd – Vijftig tinten grijs/ Het parfum
November – Lees een Vergeten Boek – 1421
December – Lees een boek dat dit jaar een 5*-recensie kreeg op Hebban – Circe

Januari – Lees een boek dat je werd getipt door de Hebban boekentipper
Om een tip te krijgen van de Hebban boekentipper dien je 3 favoriete boeken in te geven:
* Mooie meisjes – Karin Slaughter
* Ik zie jou – Clare Mackintosh
* Mijn zus – Michelle Adams
Als tweede (optionele) stap kun je wat meer toelichting geven over wat je wel en niet goed vindt. Deze stap heb ik overgelaten. De derde stap geef je je keuze van hulplijn. Ik koos voor “Hebban genreclub”. Je krijgt jouw tip binnen enkele werkdagen in jouw mailbox. Ik ben benieuwd wat het zal worden.

Enkele uurtjes later zat de boekentip in mijn mailbox:
“Hoi Musquito,

Leuk dat je onze Boekentipper uitprobeert! Altijd leuk om een boek voor iemand anders te mogen uitzoeken! 

Ik las een paar dagen geleden Gebroken meisjes van Simone St. James en ik denk dat dat boek wel eens in jouw straatje zou kunnen passen.

De auteur is er zeer goed in om een bepaalde sfeer te creëren. Duister, donker en dreigend, je zou er zelf schrik van krijgen. Bijzonder hoe ze met vrij standaard thrillerelementen, denk daarbij aan een verdwijningszaak en een paar moorden, toch een heel origineel verhaal weet neer te zetten. Er wordt heel de tijd geswitcht tussen 1950 en 2014, en daarbovenop zijn er flashbacks naar de jaren 90. Spannend! Tel daarbij op de goed uitgewerkte karakters en een plot die erg goed in elkaar zit en je hebt een echt goed verhaal. Hier en daar een onverwachte wending maakt het geheel af.”

Ik had de optionele stap van extra informatie overgeslaan, maar volgende keer zal ik die wel invullen. Settings ouder dan 1980 verliezen mijn aandacht en ouder dan 1900 ben ik al helemaal niet meer geïnteresseerd. Aangezien het mijn tip is, zal ik het boek heb ik het boek toch gelezen in de hoop toch verrast te worden.

En of ik onder de indruk ben, zeker en vast. Dank je wel Greet Braem voor de tip. Ik heb van de eerste seconde tot de laatste genoten van deze verslavende thriller. Een kostschool in de moderne tijd zou belange niet de juiste setting en gevoel oproepen als een kostschool in 1950 die dan bovendien nog eens behekst is. Ik hou zeker en vast van de afwisseling tussen het verleden en het heden. Ik kan zeker iedereen dit boek aanraden.

 

%d bloggers liken dit: