Blog #2019-023 “Geen internet”

IMG_20191213_181841_650[2426].jpgMaandag was een zeer vermoeiende dag op het werk, zo vermoeiend dat ik zelfs in slaap ben gevallen op de trein. Eindelijk aangekomen in Essen, had ik net nog de fut om bij het passeren bij het frituur te stoppen. Ploef in de zetel en Netflix op terwijl de frietjes smaken. Vooraleer ik heel de avond Netflix zie, ga ik toch eerst nog mijn buikspier oefeningen en power training met de dumbbell doen. Voilà, dat heb ik alweer goed gedaan. Ik heb me nog maar net in de zetel terug gezet of mijn Xbox maakt melding dat internetverbinding weg is. En ja, de laptop zegt hetzelfde, eveneens de smartphone. Verdoeme hé, router resetten. Nope, helpt niet. Hele doemscenario’s vormen zich al en de angst slaat al toe dat ik naar de klantendienst van Telenet ga moeten telefoneren.

Gelukkig zit ik met mijn smartphone bij een andere provider, dus de dataverbinding opgezet. Ik zal toch eerst eens op Twitter vragen of er een algemene storing is. Ik zie een aantal andere berichten. Ik word steeds onrustiger want wil echt wel verder Netflix zien en er wordt maar niet gereageerd op mijn bericht, terwijl andere berichten wel beantwoord worden. Uiteindelijk ben ik dan maar gaan slapen na een avond zonder internet.

’s Morgens nog altijd geen internet en ik reset de router voor de zekerheid toch nog maar eens. Nope, hij doet het nog steeds niet. Hoe meer ik hem reset, hoe minder lichtjes hij vertoont. Dat kan nooit goed zijn. Ik neem terug contact op via Twitter. Uiteindelijk in de loop van de dag reageren ze dat mijn router steeds uitvalt en vragen om deze te resetten waarop ik hun antwoord dat ik dat al verschillende keren gedaan heb. Er zit niets anders op dan een technicus te sturen is het antwoord. Ok dan, graag een technicus voor vrijdag sturen want ik werk van thuis die dag en na 18 uur want het is het einde van het jaar en mijn vakantie staat allemaal ingepland op dagen dat ik het nodig heb.

Geen enkel probleem voor Telenet, op donderdagavond tussen 18 uur en 22 uur komt er een technicus. Er wordt wel een toeslag van 15 euro gerekend voor de avondinterventie. Die 15 euro betaal ik graag want anders kwam ik echt wel in de problemen. Alleen hoop ik echt dat de tecnicus niet om 21:55 aanbelt.

Donderdag dan maar mijn laatste uur vakantie opgenomen om een uur vroeger te vertrekken van het werk zodat ik zeker om 18 uur thuis ben (anders ben ik net na 18 uur thuis). Hopelijk is er niemand hun leven beu om onder mijn trein te springen. Fingers crossed. Whoot whoot, alles prima verlopen en ben ruim op tijd thuis. 17:55 *Ding Dong*, daar is mijn vriendelijke technicus van Telenet.

OMG wat deden de mensen vroeger in de goeie oude tijd zonder internet? Ik kon geen Netflix zien, geen Xbox spelen, geen blogs voorbereiden, geen google docs aanvullen,… En ik woon in een betonnen appartementencomplex aan de grens met Nederland waardoor Proximus vaak wegvalt, dus Netflix op de dataverbinding was ook al geen optie. Het was zelfs al een hele opgave om dagelijks het gratis e-book van Hebban af te halen via de dataverbinding, maar het is gelukt.

Het eerste wat de technicus mij vraagt is of de TV nog werkt. “TV?” antwoord ik met een intonatie van “TV wat is dat voor een beest, o ja TV”. Geen idee eerlijk gezegd want ik heb aangenomen dat deze ook niet werkt zonder internetverbinding. Hij ziet mij verbaasd kijken en zegt dat het belangrijk is om te weten of enkel de router of ook de modem vervangen moet worden. Aha, TV opgezet en verdoeme dat ding werkt dus gewoon nog. Heb ik mij dus een hele week afgevraagd wat ik kon doen zonder internet. Ik ben trouwens nog niet zo oud, ik heb dus het tijdperk zonder internet nog meegemaakt en ja hoor, er werd dan TV gekeken.

Na een kwartiertje heb ik een nieuwe router en terug toegang tot internet. Wat een geruststelling. Gelukkig lijd ik nu niet aan FOMO of ik was doodgegaan aan een hele week zonder internet. Oh ja, ik heb heel de week goed kunnen trainen met de dumbbell, mijn buikspieroefeningen en mijn boek kunnen lezen. Intussen is ook mijn tweede dumbbell aangekomen om dubbele oefeningen te doen.

Eind goed al goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: