Blog #2019-022 “Weekend avonturen”

Milo boodschappen.jpgOp vrijdag doe ik gewoonlijk mijn boodschappen voor een ganse week aangezien dit beter uit komt met de treinregeling (3 treinen per uur in plaats van 1 in het weekend). Helaas was mijn planning van vrijdag op het laatste moment veranderd. Ik besloot dan maar om mijn boodschappen van Delhaize te laten leveren.

Ik had die mogelijkheid al eens gezien in de app, maar nog nooit uitgetest. Ideale gelegenheid om dit nu te doen. Ik was sowieso nog aan het zoeken naar een alternatief tegen dat het sneeuwt of als ik terug eens last heb van mijn heup en niet in staat ben om zelf boodschappen te doen. De app is echt gebruiksvriendelijk en het was in een mum van tijd gefixt. Alleen gaf hem een foutmelding dat ik meer dan 60 euro diende te bestellen voor levering terwijl ik al aan 63 euro zat. Geen probleem echter, heb dan maar ineens 2 pakken kattebakvulling gekocht, ben ik zo volgende week op mijn gemak.

Bij de bestelling kreeg ik nog een bevestigingsmail en sms. Oeps, ik heb blijkbaar de verkeerde datum gekozen, was de bedoeling dat ze op vrijdag zouden leveren, maar ik het per toeval zaterdag gekozen. Geen probleem echter, ik pas mijn zaterdag wel aan. Mijn tijdslot is van 15 uur tot 20 uur wat vrij ruim is. Op zaterdag ga ik meestal in de voormiddag naar de fitness, dus dat zou wel moeten lukken om tegen 15 uur terug thuis te zijn. Ook zal ik de volgende keer op de hoeveelheid moeten letten. Nu zit ik hier met 3 kg wortelen. En nee, ik maak er geen soep van want ik haat mixers.

Uiteindelijk ben ik zaterdagochtend niet gaan fitnessen want ik ben ’s nachts wakker geworden van hevige buikpijn met als gevolg braken & diarree. ’s Morgens was ik nog steeds niet in orde, dus ik vond het niet verantwoord om te gaan fitnessen. Ik ben wel mijn kerstcadeau gaan halen. Ik verklap nog niet wat ik gekocht heb, noch voor wie. Aangezien ik dus toch naast de Basic-Fit ben, is het de ideale moment om de lidkaart te gaan wisselen.

Ieder lid kreeg vorige week een mail om te melden dat de oude kaarten niet meer geldig zijn en omgeruild moesten worden tot een nieuwe. Ik dacht ik wissel die nu al, dan ben ik morgen wanneer ik wel ga fitnessen op mijn gemak. Aangezien de mail meldde dat je met je oude kaart niet meer binnen geraakte, nam ik de automaat aan de buitenzijde. Ik volg de mail stap voor stap en bij stap 3 loopt het al fout, ik krijg de optie niet voor de nieuwe lidkaart. Verdoeme hé, dan maar op alle andere mogelijkheden klikken om te zien of het daaronder verstopt zit. Niet dus. Ik blijf nog wat wachten tot de dame terug keert naar het onthaal en vraag hulp. Ah ja, zegt ze, dat kun je alleen maar aan de binnen automaat. Ja, zet dat dan in je mail hé. Yup, inderdaad de binnenautomaat geeft die optie wel. Voilà kaart gewisseld. De mail meldt ook nog dat je de oude kaart in de automaat moet deponeren. Haha, je bedoelt de vuilbak naast de automaat!?! Daar gaat onze privacy als iemand die eruit vist.

Ik krijg in de loop van de dag een sms van Delhaize dat ze komen leveren tussen 19:40 en 20:00. Oh nice, het tijdslot is al iets enger geworden, maar voor de eerste keer weet ik niet zo goed hoe alles verloopt, dus ik zorg wel dat ik sowieso thuis ben vanaf 15 uur. In afwachting doe ik nog mijn dagelijkse buikspieroefeningen en krachttraining met dumbbells. Ik heb dumbbells gekocht zodat ik thuis kan trainen. Om één of andere reden slaag ik er niet in om tijdens de week naar de fitness te gaan. Nu het donker is buiten, is het idee van de zetel zo veel aantrekkelijker. Na het werk “vergeet” ik dus af te stappen in Kalmthout en reis ineens door naar Essen. Toch bizar hé want tijdens de zomer lukt mij dat wel om na het werk van de trein te stappen om eerst te fitnessen.

In de loop van de namiddag wordt ik toch wel nerveus. Gaat het wel goed aflopen met de bestelling en levering? Hoe zit het met de diepvriespizza? Zal die nog bevroren zijn? Uiteindelijk heb ik maar Netflix opgezet om mijn gedachten te verzetten, maar ik blijf toch onrustig. Eindelijk 19:40, ze zullen er binnenkort wel zijn zeker? Hmmm, 20:20 en nog steeds geen levering. Lichte paniek slaat toe totdat ik een sms krijg dat ze onderweg zijn. Hoe onderweg? Moest al geleverd zijn. Een kleine 10 minuten later komt een vriendelijke heer met mijn bestelling aan. Yup de diepvriespizza is nog bevroren en deze wordt eerst overhandigd. Allemaal goed meegevallen en uiteraard worden de grote dozen al direct door de kat opgeëist. Laat de sneeuw nu maar komen, ik weet nu hoe het werkt.

Zondag al om 6 uur wakker. Verdorie mijn trein is pas om 8:32 naar de fitness. Wat moet ik in afwachting nog doen? Terwijl ik geniet van een kop koffie hoor ik het toch wel serieus waaien en regenen. Hmmm geen weer om een hond door te jagen. Gelukkig ben ik goed gemotiveerd om te fitnessen om dit prachtig herfstweertje te trotseren.

Net voor mijn halte komt de treinbegeleider langs voor controle. Wanneer ik mij naar de deur begeef om af te stappen, kom ik hem terug tegen waardoor hij vraagt of ik er al af moet. Ik zeg hem dat ik ga fitnessen. Ah de Basic-Fit zegt hem. Het blijft regenachtig en donker dus ik heb mijn geel fluohesje voor de zekerheid ook maar aangedaan. Keicool, ik krijg het terug dicht wat mij al in jaren niet meer gelukt is. De weegschaal geeft nog niet direct minder massa aan, maar mijn figuur is wel degelijk aan het veranderen en dat is het belangrijkste voor mij.

Bij de fitness aangekomen ben ik blij dat ik gisteren al mijn kaart gewisseld heb. Zo kan ik er direct invliegen: 20 minuten loopband, 20 minuten cross-trainer en 10 minuten roeien. Dan ik het tijd om terug mijn biezen te pakken en mij terug naar het station te begeven. Het was vrij druk in de fitness. Het lijkt of iedereen precies meer tijd heeft in de winter dan in de zomer om de fitness te bezoeken. Damn, ik dien nog wel 20 minuten op de trein te wachten. Geen probleem ik wandel wel nog wat het perron op en af. Eindelijk trein in aantocht. Hey, dat is precies terug hetzelfde treintje waar ik deze ochtend opzat. Je kunt het niet missen want het is een duikbrilleke (940) in plaats van de gewoonlijke varkensneus. Ik wist niet dat die duikbrillekes ook toelating hadden om Nederland binnen te rijden, but who cares. En inderdaad, hetzelfde treintje met dezelfde treinbegeleider. Hij komt terug een babbeltje slaan en vraagt hoe de fitness is. Hij zegt ook nog dat mijn ventje content zal zijn. Haha, ik laat de mensen altijd in de waan dat ik een ventje heb. Geen zin om uit te leggen dat ik een voorkeur voor een vrouwtje heb, noch dat ik voortaan bewust als single door het leven ga. Dat mijn ventje content zal zijn dat weet ik niet, maar ik weet wel dat ik content ben. Daar doe je het toch voor, voor jezelf, niet?

Dat waren genoeg avonturen voor de rest van het weekend. Mijn comfortzone is weer ietsjes uitgebreid, maar nu ga ik de rest van de zondag in energy-saving mode.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: