Zoek mij niet

9789492270160_frontTitel: Zoek mij niet
Auteur: Sietske Scholten
ISBN: 9789492270160
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Wie kun je nog vertrouwen, als je ontdekt dat je leeft in een leugen? Niets kan de 39-jarige Mya zich herinneren als ze ontwaakt uit een coma. Haar naam moet haar worden verteld en haar echtgenoot lijkt een vreemde. Als hij haar na de revalidatieperiode meeneemt naar huis, voelt het alsof ze er voor het eerst een voet over de drempel zet. Ze probeert te vertrouwen op wat hij haar vertelt, maar als niets in het huis duidt op haar aanwezigheid voor het ongeluk, slaan bij Mya de twijfels toe. Wie is de man die zegt haar echtgenoot te zijn? Wie is ze zelf? En wat veroorzaakte haar geheugenverlies? In de zoektocht naar haar verloren verleden brokkelt de aangenomen waarheid langzaam uiteen en groeit haar vermoeden te leven in een leugen.

Persoonlijke mening:
Zoek mij niet is een thriller ontstaan uit Sietske haar blog opgedeeld in vele kleine hoofdstukken. De korte hoofdstukken zijn dus ideaal om te lezen op de trein want ik vind het vervelend om te moeten stoppen vooraleer een hoofdstuk uitgelezen is.

Mya wordt wakker na een coma, maar herkent niets of niemand. Ze lijdt aan geheugenverlies, maar heeft constant het gevoel dat er iets niet klopt. Ze kan haar echtgenoot niet herinneren en twijfelt aan zijn beweringen. Op de kook toe merkt ze dat ze in huis geen sporen van haar terug te vinden zijn en dat ze niet vrij het huis mag verlaten. Ideale setting voor een thriller dus.

Aan de hand van flashbacks kom je meer te weten over Mya en haar verleden. Je leeft zo mee met het hoofdpersonage dat je echt wenst dat alles goed komt. Aan de andere kant blijf je je maar afvragen hoe het zal aflopen, hoe de vork nu juist aan de steel zit.

Stelselmatig wordt de spanning opgedreven en worden er nieuwe ontdekkingen gedaan, worden er nieuwe figuren geïntroduceerd. Ik blijf onder de indruk hoe Sietske erin slaagt om de spanning op te drijven en een hele plot uit te schrijven op minder dan 200 bladzijdes.

Dank je wel Sietske om mij te contacteren om jouw nieuwe boek te recenseren. Mijn recensies zijn nooit objectief maar altijd mijn persoonlijke beleving.

Rating:
★★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: