Belofte maakt schuld

9789044354515_frontTitel: Belofte maakt schuld
Auteur: Sarah Pinborough
ISBN: 9789044354515
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Drie vrouwen, en een van hen leeft een leugen. Maar wie?

Is het Lisa? Achtervolgd door haar tragische verleden, wil ze niets anders dan een rustig leven met haar dochter Ava.
Is het Ava? Wordt een held als ze een jongetje redt, maar ze zit helemaal niet op al die aandacht te wachten.
Is het Marilyn? Heeft een perfect leven: man, goeie baan, mooi huis. Zo lijkt het.

Eén moment zal de levens van de vrouwen voorgoed veranderen. Hun geheimen kunnen hun ondergang betekenen.

Persoonlijke mening:
Whola, het verhaal vliegt er direct in. Als je begint met “Bitch” heb je al direct mijn aandacht. Zeker en vast omdat het eindigt met “Ze zal ervoor boeten, hij maakt haar kapot.”

Het eerste deel is onderverdeeld in hoofdstukken vanuit het standpunt van 3 vrouwen. Allemaal houden ze er een geheim op na. Lisa werkt en is single. Ze is heel beschermend naar haar dochter Ava toe, zelfs op het randje van paranoia toe. Het is duidelijk dat Lisa een geheim met zich meedraagt.

Ava is de puberdochter van Lisa. Ze wordt 16 jaar en is op een leeftijd gekomen dat ze haar eigen weg wil inslaan wat heel moeilijk is met een overbeschermende moeder. Ze heeft een jongen leren kennen, maar is vooral verliefd op een veel oudere man die ze nog nooit heeft ontmoet, maar waarmee ze contact heeft op sociale media.

Marilyn is een collega en beste vriendin van Lisa. Op het eerste zicht heeft Marilyn alles wat ze wenst: vriendschap, een man Richard, een goede job,… Naarmate je vordert in het verhaal blijkt dat ook Marilyn een geheim met zich meedraagt.

Het tweede deel gaat verder waar het eerste deel in een climax eindigde. Je valt direct weer in verbazing bij het lezen van de eerste zinnen van het tweede deel. Ik had deze plotwending absoluut niet zien aankomen. Ook wordt er niets verteld van de overgang van het eerste naar het tweede deel waardoor je telkens maar verder wil lezen. Je wil absoluut weten wat er aan de hand is, wat er in het verleden gebeurd is. Ik wil niet te veel verklappen over het tweede deel, maar laat mij zeggen dat ik van de ene verbazing in de andere viel. Uiteindelijk had ik wel voor het einde door hoe de vork aan de steel zat.

Rating:
★★★★

Hebban Reading Challenge 2019
November – Lees een Vergeten Boek

We kennen het allemaal, we kopen meer boeken dan we ooit kunnen lezen. Ik kan vooral niet weerstaan aan deals met serieuze korting. Ik heb mijn e-reader nu ongeveer 2 jaar en ben er toch al in geslaagd om heel wat boeken op mijn virtuele boekenplank “nog te lezen” te zetten. Belofte maakt schuld is er eentje van.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: