De minnares

9789023427827_frontTitel: De minnares
Auteur: Camilla Grebe
ISBN: 9789023427827
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Emma Bohman ontmoet in de winkel waar ze werkt de charmante Jesper Orre. Ze raakt tot over haar oren verliefd, maar de zakenman staat er op dat hun relatie geheim blijft, en ze belooft niemand over hun verhouding te vertellen. Twee maanden later wordt in de hal van een riante villa het lichaam van een vrouw gevonden, zonder hoofd. De eigenaar van het huis is spoorloos verdwenen, en de identiteit van de vrouw is een raadsel.

Het onderzoek naar de onthoofde vrouw dreigt al snel vast te lopen, maar dan ontdekt inspecteur Peter Lindgren dat de zaak opvallende gelijkenissen vertoont met een onopgeloste moord van tien jaar geleden.

Persoonlijke mening:
De minnares is een psychologische thriller die stelselmatig de spanning opbouwt. Het verhaal zit heel goed ineen. Aan het aantal bladzijden zag ik dat het verhaal op het einde liep, maar had geen idee hoe de vork aan de steel zat noch welke richting het uit zou gaan.

In de minnares wisselen de hoofdstukken zich af vanuit het standpunt van 3 hoofdpersonages. We maken kennis met Emma die een verkoopster in een klerenwinkel is. Aan de hand van flashbacks kom je meer te weten over Emma haar verleden. Deze wisselen af met het heden waar ze voornamelijk contact heeft met haar collega’s en haar baas Jesper Orre.

Het tweede personage waar je kennis mee maakt is Peter. Hij is een politie inspecteur die een moord onderzoekt in het huis van Jesper Orre. Ook van Peter kom je meer te weten over zijn leven in het heden die voornamelijk uit politie onderzoek met collega’s bestaat en over zijn verleden aan de hand van flash backs.

Het derde personage is Hanne. Zij is een gedragsdeskundige en wordt bij het onderzoek gehaald omdat de moord vele gelijkenissen vertoont met een onopgeloste moord van 10 jaar geleden waar Hanne ook aan meegewerkt heeft. Je komt ook meer te weten wie Hanne is, wat haar verleden is en hoe het met haar relatie gesteld is.

Ik vond het alvast een zeer spannende thriller waar ik meermaals op het puntje van mijn stoel heb gezeten.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2019 – XXL Checklist
De 7 werelddelen – Lees een boek dat zich afspeelt in Europa.

De minnares speelt zich af in Zweden.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: