Wildernis

9789044976960_frontTitel: Wildernis
Serie: Aaron Falk #2
Auteur: Jane Harper
ISBN: 9789044976960
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
‘Is Alice hier? Heeft ze het gehaald? Is ze veilig? In de chaos, in het donker was het onmogelijk om te zeggen wie van de vier vrouwen dit riep. Later, toen alles erger werd, zou ieder van hen beweren dat zij het was geweest…’

Met enige tegenzin beginnen vijf vrouwen aan een zware, regenachtige trektocht. Slechts vier van hen bereiken de eindstreep. De tocht door het ruige achterland van Australië was bedoeld om de vijf collega’s uit hun kantoorbubbel te halen en zo meer kracht en teamgevoel te creëren.

Aaron Falk, agent bij de federale politie, is extra geïnteresseerd in de vermiste vrouw, Alice Russel. Ze is de klokkenluider in Falks onderzoek – en wist bepaalde geheimen. Over de firma waar ze werkte en over haar collega’s.

In plaats van over een trektocht met een hechte samenwerking als resultaat, krijgt Falk verhalen te horen over een tocht vol beschuldigingen, agressie en afbrokkelend vertrouwen. En hoe dieper hij in de verdwijningszaak duikt, hoe groter de gevaren lijken te worden…

Persoonlijke mening:
Een bedrijf stuurt 10 werknemers op teambuilding in de wildernis van het Giralanggebergte. De groep wordt opgedeeld in 5 mannen en 5 vrouwen die elk hun eigen traject krijgen om dan op hetzelfde eindpunt uit te komen. De bedoeling is om samen te werken en er op uit te trekken met rugzakken, tenten,… Op de tweede en derde stopplaats ligt er een voorraad water en voedsel zodat ze dit niet heel het traject moeten meesleuren.

De 5 mannen komen binnen de tijd aan op het eindpunt en tot hun ergernis komen de vrouwen maar niet aan. Uiteindelijk komen ze met hun 4 aan zonder hun collega Alice.

Alice is een klokkenluider in het onderzoek van Falk naar het bedrijf waar ze werkt. De hoofdstukken van het onderzoek en de zoektocht wisselen af met flashbacks van de trektocht zelf. Het wordt vrij snel duidelijk dat Alice echt een kreng is en iedereen het bloed vanonder de nagels haalt.

Hoe verder de tijd vordert in de zoektocht hoe meer je het gevoel krijgt dat Alice niet meer levend gevonden zal worden. Aan de ene kan blijf je wel stiekem hopen van wel, aan de andere kant begin je al te denken of Alice aan de weersomstandigheden overleden is of dat er kwaad opzet in het spel is. In het geval van het laatste ga je toch op zoek wie het zou kunnen zijn. 

Het verhaal is goed opgebouwd met de nodige spanning. Ik had echt totaal geen idee hoe de vork aan de steel zat.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2019 – XXL Checklist
De 7 werelddelen – Lees een boek dat zich afspeelt in Oceanië.

Het verhaal speelt zich af in Australië in de wildernis van het Giralanggebergte. Australië maakt deel uit van het continent Oceanië.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: