De droogte

9789044975185_frontTitel: De droogte
Serie: Aaron Falk #1
Auteur: Jane Harper
ISBN: 9789044975185
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter.

Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.

Persoonlijke mening:
De droogte is een thriller waarbij op het eerste zicht lijkt dat de vader Luke zijn vrouw Karen en zijn zoon Billy omgebracht heeft om daarna zichzelf van het leven te beroven. Heeft de droogte zo’n invloed gehad dat Luke geen andere uitweg zag?

Aaron Falk is een federaal financieel inspecteur in Melbourne, maar keert terug naar zijn geboortedorp Kiewarra voor de begrafenis van zijn beste vriend Luke bij te wonen. Aaron Falk is indertijd vertrokken uit het dorpje toen hij de schuld van de dood van een meisje in de schoenen geschoven kreeg. De bewoners maken het direct duidelijk dat hij nog steeds niet welkom is in het dorpje.

Aaron Falk gaat op zoek naar de ware toedracht samen met de plaatselijke politie. Het verhaal zit echt goed in elkaar. De spanning wordt stelselmatig opgebouwd. Ik had echt geen idee hoe de vork aan de steel zat of wie voor wat verantwoordelijk is in beide officieuze onderzoeken.

Rating:
★★★★

Hebban Reading Challenge 2018
42. Lees een boek waarin weer of klimaat een rol speelt.

Het verhaal speelt zich af op het platteland in Australië in een dorpje waar al enkele jaren droogte heerst. Zelfs de rivier is volledig verdwenen. Het plattelandsdorpje heeft vooral boeren en zij lijden onder de vreselijke droogte.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: