Obsessie

9789026339301_frontTitel: Obsessie
Auteur: Tatiana de Rosnay
ISBN: 9789026339301
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Na haar scheiding vindt Pascaline hét perfecte appartement in Parijs. Het is licht, heeft twee kamers en uitzicht op een levendige straat. Hier kan ze geleidelijk aan haar leven weer oppakken. Maar al snel voelt ze zich onrustig in huis, en slapen lukt al helemaal niet. Van een buurvrouw hoort Pascaline over het drama dat zich tien jaar eerder in het appartement heeft afgespeeld: een meisje van achttien is verkracht en vermoord in Pascalines nieuwe slaapkamer. Pascaline raakt geobsedeerd door de moord en langzaam maar zeker brengt deze obsessie haar eigen verborgen kwetsuur naar boven: het verlies van haar babydochtertje.

Persoonlijke mening:
Obsessie is een kort verhaal over Pascaline die na haar scheiding van haar man Frédéric verhuist naar een nieuw appartement in Parijs. Ze krijgt de eerste nacht al nachtmerries en begrijpt het niet. Het appartement is perfect, maar toch geeft het haar een onbehagelijk gevoel. Ze komt te weten dat in haar appartement, haar slaapkamer een jonge vrouw Anna verkracht en vermoord werd door een seriemoordenaar.

Pascaline voelt haar slechter en slechter naarmate de tijd vordert. Ze verwaarloost zich compleet, maakt fouten op het werk, duwt vrienden en collega’s weg. Ze wordt helemaal in beslag genomen door de moord. Ze gaat op onderzoek uit, wie zijn de slachtoffers, wat dreef de moordenaar, hoe gaan nieuwe bewoners om met een woonst waar een moord gepleegd is,.. Tijdens deze zoektocht komt haar eigen verdriet over het verlies van haar 6-maanden oude dochter Helena.

De auteur slaagt erin om in een kort verhaal een gedetailleerde setting te creëren, de nodige spanning op te bouwen en om historische feiten zoals “zwarte donderdag” in Parijs te integreren. Ik zat vaak op het puntje van mijn stoel van spanning.

Rating:
★★★★

Hebban Reading Challenge 2019 – XXL Checklist
Acht keer van dun naar dik – Lees een boek met tussen de 100 en 199 bladzijden.

Het e-boek “Obsessie” telt 121 bladzijden.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: