Mijn vader is een vliegtuig

9789048837526_frontTitel: Mijn vader is een vliegtuig
Auteur: Antoinette Beumer
ISBN: 9789048837526
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
De bijna veertigjarige Eva lijkt alles te hebben: een mooi gezin, een succesvol bedrijf, en binnenkort het huis van haar dromen. Dan sterft haar moeder en beginnen de nachtmerries. Eva wordt steeds angstiger en raakt ervan overtuigd dat er gevaar dreigt voor haar en haar kinderen – langzaam maar zeker verliest ze haar grip op de werkelijkheid.
Ze gaat op zoek naar de oorsprong van haar angsten in haar vroege jeugd en ontdekt hiaten in haar geheugen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al 33 jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, is dat het begin van een uitputtende en beangstigende ontdekkingstocht naar het verleden.

Persoonlijke mening:
In de proloog maak je kennis met Eva op 12-jarige leeftijd. Je komt ook te weten dat haar vader opgenomen is in een psychiatrische instelling.

Het eerste deel gaat verder wanneer Eva 40 jaar is. Eva heeft een gezin, een succesvolle baan totdat haar moeder plots overlijdt. Ze is een type die in een ratrace zit en met de plotse gebeurtenis moeilijk nog alle ballen in de lucht kan houden. Ik vond dit deel langdradig en vroeg me echt af waar het verhaal naartoe wou gaan. Ik wou het boek eigenlijk aan de kant gooien, maar was toch nog benieuwd naar het tweede deel die vermoedelijk over haar vader zou gaan.

Het tweede deel gaat inderdaad over haar vader. Ze heeft haar vader niet meer gezien noch gehoord sinds haar 12-jarige leeftijd. Na het overlijden van haar moeder, besluit Eva toch nog een poging te wagen om haar vader te bezoeken. Haar vader verblijft in een psychiatrische instelling. Hoe meer ze met haar vader optrekt, hoe meer ze vermoedt dat hij het allemaal simuleert. Dit deel vond ik al iets boeiender, maar toch nog langdradig. Ik vroeg me vaak af waar de auteur naartoe wil met het verhaal, zeker als je de bladzijden ziet minderen. Ik was dan ook heel verrast dat er nog een derde deel is.

Het derde deel gaat over Eva zelf. Ze gaat verder op zoek naar antwoorden wat er nu exact gebeurd is waardoor haar vader opgenomen werd in een psychiatrische instellen en waarom ze haar moeder moest beloven nooit meer contact te zoeken met haar vader, ook niet wanneer ze groot zou zijn. Door haar zoektocht komen herinneringen van vroeger naar boven.

Ik bleef eigenlijk een beetje op mijn honger zitten op de vragen wat er nu net allemaal gebeurd was. Deze roman kon mij net niet bekoren.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2019 – XXL Checklist
De 10 kleuren – Lees een boek met blauw in de cover.

Op de cover van het boek staat een papieren vliegtuig in een blauwe kleur.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: