Anders gaat ook

9789089247124_frontTitel: Anders gaat ook
Auteur: Elise Cordaro
ISBN: 9789089247117
Uitvoering: Paperback

Beschrijving:
Put een bezoek aan de supermarkt je helemaal uit? Schiet je in de stress wanneer je plannen in de war worden gestuurd? Of heb je het gevoel dat de wereld je niet helemaal past? Niets aan de hand, want dat heeft iedereen weleens, denk je? Of zit er toch meer achter? Pas op haar 27ste ontdekte Elise dat ze autisme en ADHD heeft. Aanvankelijk wuifden psychologen haar vraag om hulp weg. Ze zag er immers perfect normaal uit, had twee masterdiploma’s op zak en woonde al een tijdje alleen. Ze bleek een meester in camouflage. Door de jaren heen ontwikkelde ze strategieën voor de meest alledaagse dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn: studeren, werken, boodschappen doen, het huishouden, smalltalk… De diagnoses kwamen als een opluchting. Eindelijk had ze een verklaring waarom alles zoveel moeite kost en besefte ze dat ze het nog niet zo slecht deed. In dit boek spreekt Elise openhartig over hoe ze omgaat met haar dubbele diagnose. Ze gunt ons een blik in haar belevingswereld en steekt lotgenoten een hart onder de riem met concrete tips, mind hacks en inspiratie om beter te functioneren met autisme en ADHD.

Persoonlijke mening:
Anders gaat ook is heel vlot geschreven door Elise Cordaro. Het boek is onderverdeeld in 6 thema’s gaande van diagnose, dagelijks functioneren, studeren tot werken. Ze schrijft vanuit persoonlijke ervaringen en deelt haar tips hoe zij overleefd in een wereld die niet op haar afgestemd is.

Ik ben zelf nog maar begonnen met meer aandacht te hebben voor mijn beperkingen, waar mijn energie naartoe gaat, hoe ik best mijn leven kan organiseren en een planning op te stellen. Ik heb zelf al een aantal copingmechanismes door trial & error uitgedokterd. Met de tips van Elise kan ik zeker en vast aan de slag om mijn mechanismes verder te optimaliseren. Ook speel ik meer en meer mijn sterktes uit want autisme is meer dan alleen maar beperkingen.

Wil je al een voorproefje? Bezoek dan zeker haar blog. Mijn favorieten zijn de treinrit en de supermarkt.

Rating:
★★★★

Hebban Reading Challenge 2019 – XXL Checklist
Acht keer van dun naar dik – Lees een boek met tussen de 200 en 299 bladzijden.

Anders gaat ook telt 240 bladzijden.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: