Asem

9789492958181_front.jpgTitel: Asem
Auteur: Leen Dendievel
ISBN: 9789492958181
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Je hart gaat als een razende tekeer, zweetparels op je voorhoofd, een ijzeren gordijn blokkeert je borstkas en je longen zijn te klein om te ademen. Ga je dood? Ben je ziek? Of gewoon gek?
Neen, je gaat niet dood, toch nu nog niet. Je bent bang, in paniek. Je lijf wil je iets vertellen.
Naar schatting heeft de helft van de bevolking last van een of meerdere angsten. Ook Leens getikte hart ging haar levensritme verstoren. In ASEM gaat ze op zoek naar de oorzaak van haar paniekaanvallen. Wat gebeurt er in je hoofd tijdens zo’n aanval? En kan je er iets aan doen om ze te voorkomen?

Persoonlijke mening:
Ik zal inderdaad mijn eerste paniekaanval nooit meer vergeten. Het gevoel van dat er echt iets mis is, dat je geen adem genoeg hebt, dat je precies op het punt staat een hartaanval te krijgen, een verhoogde hartslag,… Helemaal geen aangenaam gevoel en al zeker niet omdat die als bij donderslag volledig uit de lucht komt te vallen. Ik heb er gelukkig nog niet veel mee gemaakt en ik heb ook geen angststoornis ontwikkelt.

Leen Dendievel vertelt vanuit eigen beleving en legt alles goed uit wat een paniekaanval is, van waar het komt, wat angst inhoudt,… Ook zijn er tussendoor ervaringen van andere personen opgenomen, zelfs van Bekende Vlamingen zoals Sven De Ridder, Nathalie Meskens, Herman Brusselmans,… Ik vind het toch al een beetje geruststellend dat anderen ook last hebben van paniekaanvallen.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2018
03. Lees een boek van een Bekende Nederlander Bekende Vlaming

Ik ben zo niet vertrouwd met Bekende Nederlanders, dus ik heb de opdracht veranderd naar een Bekende Vlaming. Leen Dendievel is een Vlaamse actrice en psycholoog van opleiding.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: