Een jaar met Trump

9789463103336_frontTitel: Een jaar met Trump
Auteur: Ine Roox
ISBN: 9789463103336
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Wat niemand had voorspeld, werd waarheid: Donald Trump won de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De brutale campagne toonde hoe het machtigste land ter wereld worstelde met zichzelf en de grote tegenstellingen die zijn bevolking verdelen.

Nu Trump de scepter zwaait in het Witte Huis is de onrust niet gaan liggen, integendeel. We beleven een kantelpunt in de geschiedenis. Als ooggetuige heeft Ine Roox de cruciale momenten van het afgelopen jaar mee beleefd. Ze volgde de Republikeinse conventie en de verkiezingen, trok door het diepe Amerika en praatte met honderden Amerikanen: van voormalige mijnwerkers tot kinderen van immigranten zonder papieren en zwarte burgerrechtenactivisten.

Op haar tocht door meer dan tien Amerikaanse staten voelde Ine Roox heel wat angst, vertwijfeling, onzekerheid over de toekomst, maar ook verbetenheid en de kiem van een hevig verzet van die Amerikanen die blijven geloven in een betere en in een maakbare toekomst.

Persoonlijke mening:
Ine Roox is journalist bij De Standaard. Zij verbleef 6 maanden in de Verenigde Staten om rond te trekken en op te volgen hoe iedereen reageert op het onwaarschijnlijke nieuws dat Donald Trump de verkiezingen gewonnen heeft.

Het boek is een aaneenschakeling van krantenartikels die per thema gegroepeerd zijn. Uiteraard zijn de meeste artikels al achterhaald want ze zijn van 2017, maar het is wel leuk om een opfrissing te hebben van wat er toen allemaal gebeurd is. Het meeste vergeet je terug want Trump haalt wel de ene stunt na de andere uit.

Er wordt eigenlijk wel vrij goed uitgelegd waarom mensen voor Trump gestemd hebben. Ook is er in Amerika een grote kloof tussen de rijke steden en het arme platteland. Rassenkwesties en wapenconflicten spelen veel harder dan in Europa.

Ik ben vooral benieuwd wie het in 2020 tegen Donald Trump zal opnemen van de democraten en of Trump terug herkozen wordt. Vorige verkiezingen heeft hem een aantal groepen naar zich toe getrokken met beloftes, maar de meeste beloftes zijn (nog) niet waar gemaakt.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2019
Mei – Lees een boek met een link naar de actualiteit.

Ik heb een aantal woelige maanden achter de rug en heb niet zo veel meer gelezen. Ik sta dus een aantal maanden achter met de Hebban Reading Challenge 2019. Het gaat terug een beetje beter met mij, tijd om mijn boeken vanonder het stof te halen.

Donald Trump, geen mens die meer in de actualiteit is dan de president van de Verenigde Staten. Is het niet om zo’n famous tweets, dan is het wel weer omdat hij één of andere regeringsleider op stang jaagt. Of hij noemt Brussel een “hellhole”, of doet vrouw-onvriendelijke uitspraken of racistische uitspraken zijn hem ook niet vreemd. Of hij heeft weer eens een goed idee zoals een muur bouwen aan de grens,… De lijst is eindeloos lang.

Ik heb het boek gratis bij mijn abonnement van De Standaard gekregen en zoals de titel doet vermoeden, ligt het toch al een aantal jaren stof te vergaren. Donald Trump’s regeringstermijn van 4 jaar zit er bijna op. Het zou mij zelfs niet verbazen dat hij opnieuw verkozen wordt. Ik schat de intelligentie van de gemiddelde Amerikaan dan ook niet hoog in. Dringend tijd om het boek eens te lezen.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: