Blog #2019-019 “Fitness”

20190714_181802[4740].jpgHet is alweer een tijdje geleden dat ik nog geschreven heb. De voornaamste reden is dat mijn vrije tijd net iets schaarser is geworden. Het duurde ook eventjes vooraleer ik aan de nieuwe situatie gewoon geraakt ben en dat ik terug mijn vaste structuur gevonden heb. Op maandag, woensdag en vrijdag doe ik nu zelf boodschappen. Op dinsdag, donderdag en zaterdag ga ik naar de fitness! En op de zevende dag schiep God de rustdag.

Ik ben vrij trots op mezelf dat ik sinds juli het al heb volgehouden om 3 keer per week te fitnessen. Ik ben al meer naar de fitness geweest dan dat ik ooit ben gaan boksen. Ik heb totaal geen conditie en het tempo bij het boksen lag veel te hoog. Nadien had ik zo’n spierpijn in mijn kuiten dat ik een week amper kon stappen. Bij fitness bepaal je zelf het tempo aangezien dit individueel is.

Wat mij het meeste tegen hield om niet te starten met fitness is dat ik dacht alleen maar magere afgetrainde lichamen te zien. Nu weet ik wel beter, er lopen er evenveel rond met een figuur zoals mij. Ik ben ook niet zo goed in nieuwe zaken uitproberen dus een vriendin heeft mij de eerste keer begeleid. Nu trek ik al volledig mijn plan, samen met de basic-fit app waar ik het visueel kan zien hoe de toestellen werken. Ik wandel eerst 20 minuten van het station naar de fitness, daarna 30 minuten cardio waarna ik krachttraining doe om dan 30 minuten terug te wandelen naar het station. Ja, mijn tempo is dan niet meer zo hoog na een uurke fitnessen.

Voor cardio had ik eerst de hometrainer geprobeerd, maar dat is mijn ding niet. Je zweet alleen maar en mijn kont deed zeer van het zadel. Ook bij het afstappen, sliepen mijn voeten wat dus niet goed is. Ik ben vrij snel overgestapt op roeien. Bij roeien voel je nog die heerlijke zeebries – met een beetje verbeelding – want je maakt zelf je wind. Bij het roeien gebruik je ook ineens al je spieren. Verder heb je nog de cross-trainer en de loopband, maar daar ga ik mij toch niet aan wagen. Mijn coördinatie is niet optimaal, dus die crosstrainer lijkt mij geen zo’n goed idee. En bij de loopband zie ik het zo al gebeuren dat ik tegen de muur kwak.

Bij de krachttraining werk ik vooral aan mijn armspieren en buikspieren. De eerste keer dat ik toestellen uitprobeerde voelde ik het overal in mijn biceps ongeacht op welke spier het toestel zijn uitwerking zou moeten hebben. Bij de toestellen voor de buikspieren moest ik zelfs de gewichten laag zetten omdat mijn armen niet mee konden, terwijl ik dan wel niets in mijn buik voelde. Ik wist al dat ik geen armspieren had van het boksen want ik kon mijn armen niet een uur omhoog blijven houden. Nu ga het al veel vlotter en voel ik inderdaad de spieren die aangegeven staan op het toestel. Mijne sixpack begint zich al te vormen, weliswaar nog goed verstopt onder een dikke beschermlaag.

Nu is trainen zonder een aangepast voedingspatroon vrij zinloos. Ik probeer dus ook mijn voedingspatroon te loggen om dan een overzicht te hebben hoe ik het kan  aanpassen. Dit is een hele moeilijke voor mij want ik kan meestal de verleiding van junkfood niet weerstaan. Eén van de eerste keren ben ik van de fitness recht naar het frituur gestapt. Ik heb al een paar keer een poging gedaan om af te vallen en weet dat het ongeveer een halve maand duurt vooraleer de roep van mijn lichaam naar vetten afneemt en dat ik dan alleen maar snak naar groenten en ander gezond spul. Ik merk dat ik nu op het kantelpunt zit. Vanavond toch maar lekker mijn quinoa en wortel gekozen boven frituur. Ik ben er uiteraard nog niet want ik herval zo snel in mijn oud patroon qua voedsel.

Om alles te kunnen volhouden heb ik geïnvesteerd in een nieuwe slimme weegschaal, een rugzak, een fitness abonnement, proteïnebars, een slotje om mijn lockertje op slot te kunnen doen, nieuwe sport outfit en uiteraard het belangrijkste water. Voorlopig merk ik nog niet zo veel verschil in mijn gewicht, maar ik voel mij veel fitter. Ik ben niet zo buiten adem meer als ik een trap pak. Daarom alleen al ben ik gemotiveerd om het vol te houden. Ik merk ook dat ik gespierder wordt en mijn figuur veranderd, zelfs al is dit nog niet zichtbaar op de weegschaal.

2 Comments on “Blog #2019-019 “Fitness”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: