Blog #2019-018 “Kalmthout of Oostende”

20190609_135525[4659].jpgJullie staan waarschijnlijk net op punt om mij als vermist op te geven. Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een wekelijkse blog op zondag gepost heb. Helaas is mijn zomerdepressie al ingezet en ben ik wat aan het struggelen met het leven zelf. Vandaar de weinige energie en al zeker geen goesting om te schrijven. Ik kom zelfs amper nog aan lezen toe. Jullie hebben waarschijnlijk opgemerkt dat mijn boekenrecessies ook op een laag pitje staan. Geen paniek echter, ik ben niet van de aardbodem verdwenen en ben het ook niet van plan, tenzij het lot er anders over beslist.

Zoals jullie wel weten zal ik in de nabije toekomst Essen verlaten. Heel waarschijnlijk niet meer dit jaar, maar vermoedelijk in de loop van 2020. Ik zou heel graag in Kalmthout willen wonen. Rustige gemeente met veel groen. Ik hou van de Kalmthoutse Heide om te wandelen en in het zomerseizoen uit te rusten in de bosbar De Eekhoorn. Recente gebeurtenissen in mijn leven hebben mij aan het denken gezet om Oostende eventueel te overwegen. Oostende ligt nu wel niet in het groen, maar je hebt wel zicht op de zee. Ik heb ook het voordeel dat ik de “taal” niet meer moet leren.

Het is een beetje een strijd want ik woon wel degelijk heel graag in deze omgeving. Het voordeel van Oostende zou zijn dat ik wat van mijn reistijd kan inkorten als ik mijn overplaatsing naar het kantoor te Gent vraag. 2 rechtstreekse treinen per uur die enkel in Brugge stoppen.

Nadelen om in Oostende te wonen is het toeristisch zomerseizoen. Hoe moet ik dit overleven? Ik ben helemaal geen zomermens en massadrukte daar kan ik absoluut niet tegen. Bovendien wordt het opnieuw beginnen met mensen te leren kennen. Ik begin nu net mensen in Essen en Kalmthout te kennen. Daarnaast zou ik ook op zoek moeten naar een nieuwe dierenarts, psycholoog, auti-coach,…

Om nog maar te zwijgen dat ik de stad Mechelen enorm zou missen. De laatste jaren is Mechelen uitgegroeid tot een echt plezante, hippe en propere stad. Uiteraard zou ik ook een aantal van mijn collega’s te Mechelen missen.

Enfin, ik heb nog wat tijd om erover na te denken want ik verhuis nog niet van vandaag op morgen.

One Comment on “Blog #2019-018 “Kalmthout of Oostende”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: