Blog #2019-017 “Pokemon Go”

wp_ss_20190423_0001Wat heeft Pokemon Go nu te maken met Texas Instruments rekenmachine als foto? Je zult heel de blog moeten lezen voor het antwoord.

Vorige weekend was het toch mooi weer? Zo mooi dat ik maandag toch niet naar de Paasmarkt ben gegaan te Essen, veel te warm voor mij. Het leek wel zomer! Nu was mijn co-housingpartner – klinkt veel positiever dan mijn ex – gaan wandelen om Pokemons te vangen. Ze stuurde mij screenshots van haar vangst door op WhatsApp. Whola, allemaal nieuwe Pokemons?!? Ik kreeg onmiddellijk terug zin om ook buiten te gaan wandelen op zoek naar Pokemons. Helaas bestaat Pokemon Go niet voor Windows Phone.

Ik ben nogal gehecht aan mijn Windows Phone, maar helaas wordt mijn geliefd beestje een beetje oud. In juli 2016 toen Pokemon Go uitkwam heb ik mijn Windows Phone – die reeds een paar jaar oud was – ingeruild voor een spiksplinternieuwe Samsung Galaxy J1, speciaal om Pokemon te kunnen spelen. Ik heb het welgeteld tot het eind van de zomer volgehouden om daarna mijn geliefde Windows Phone terug te nemen. God, I missed it so much. Nu is diezelfde Windows Phone wel heel traag geworden, maar dat is niet erg want ik leef toch traag. Helaas worden er geen nieuwe Windows Phone meer gemaakt en veel apps komen nooit uit op Windows Phone of houden er mee op, zoals Instagram die stopt op 30 april 2019. Vorige maand was er een nieuwe update van de app van de KBC, maar helaas brak deze de functie om te betalen met de QR code. Gelukkig werkt betalen via overschrijving wel, maar dat is veel omslachtiger. De bank is op de hoogte, maar het is nog steeds wachten op een fix. Als mijn Windows Phone ooit de geest geeft, moet ik wel overstappen op Android of iPhone.

Ik heb nogal zitten tobben of ik nu wel dan niet mijn Windows Phone zou inruilen, maar ik kan hem nog niet opgeven. Ik heb een nieuwe Samsung gekocht met een nieuw nummer. De app van de bank heeft de doorslag gegeven. In het paasweekend waren de winkels echter niet open, dus heb ik mijn pakket laten leveren op vrijdag wanneer ik toch een dag verlof gepland heb. Het was dus nog een volle week wachten voor ik terug op Pokemon jacht kon. Ik behoud echter ook mijn oude Windows Phone met zijn nummer voorlopig nog. Ik kan er nog geen afscheid van nemen. Sommige apps zijn ook exclusief voor Windows Phone zoals de Texas Instruments rekenmachine. Ik was er zo eentje gewoon vanop school, was wel een liggend formaat, maar toch. Ik hou van die wetenschappelijke rekenmachine. Niet dat ik in het dagelijkse leven ooit nog de wetenschappelijke functies zoals een tangens, sinus of cosinus ooit gebruik, maar toch, het is de rekenmachine waar ik groot mee gebracht ben.

Ik heb dus een nieuwe Samsung en ik heb er al op gevloekt!!! Verdoeme, veel functies dat de Windows Phone bezit, bestaan niet op Android. En om nog maar te zwijgen van het kei onlogisch menu. Wat voor nut heeft het om horizontale menu’s te maken en ze dan nog eens verticaal ook te hebben. Snappe wie het snappe kan. OMG de app van de bank, NMBS, WhatsApp zien er helemaal anders uit. Waar is het strak design naartoe? Het is echter niet allemaal kommer en kwel, na enkele dagen begin ik er wat aan te wennen. Ik heb de horizontale menu’s naar mijn hand gezet en negeer de verticale volledig. De technologie heeft in 5 jaar tijd ook niet stilgestaan, de camera is geweldig, vingerafdruk om te ontgrendelen,… En snel, amaai zo snel die processor.

Nu ben ik ook weer gemotiveerd om buiten te stappen om Pokemons te vangen. Wie van jullie speelt er ook Pokemon Go? Naast Pokemon Go heb ik ook nog volgende verslavende games ontdekt: Township, Seaport, Idle Miner en Idle Planet Miner.

Deze namiddag te voet en per trein naar het concert van de Koninklijke Fanfare van Hoogstraten, die komt spelen in Heide en wees er maar zeker dat ik onderweg Pokemons vang. Gelukkig blijft bovenaan de balk staan met het uur en het batterijvermogen zodat je toch de tijd in de gaten kan houden om tijdig op je bestemming te raken.

10 Comments on “Blog #2019-017 “Pokemon Go”

 1. Alle verandering is lastig maar de snelheid en veiligheid is wel in de jaren verbeterd! Ik zweer bij mijn iPhone. Ik had een iphone 7 plus en nu een iphone XS. Wat een verbetering. M’n 7 plus netjes verkocht voor €325 en de XS met korting gekocht. Als je nagaat dat je zoveel met een toestel kunt doen, fototoestel, iPod erin, dan valt de prijs soms wel mee. Alles in 1 en behoud altijd enige waarde!
  Ik speel township al jaren, zit in level 99….

  Geliked door 1 persoon

 2. Nee pokemon speel ik nooit. Ik zag wel mijn collega’s tijdens de pauzewandeling pokemons vangen. Misschien dat ik ooit wel eens geochaching ga doen. Lijkt me ook leuk.
  Succes met je nieuw mobieltje. Is inderdaad even wennen.

  Like

 3. Ik vang zelf geen Pokemons maar ben wel een absolute Samsung fan (ik heb zelf een Galaxy S8). De kwaliteit van de camera is inderdaad top en zelf vind ik de werking heel intuïtief. Hou dus maar even vol en wie weet kan je de Samsung vroeg of laat toch voluit waarderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: