Blog #2019-016 “Terrasjesweer”

Gerelateerde afbeeldingWhola, het is al zomer! Ik ben pas gisteren laat in de namiddag buiten gestapt – de zon heeft nu éénmaal geen aantrekkingskracht op mij – en whola het is bloody hot! Verdorie, dat is niet meer lente maar terug ineens volle bak zoals vorig jaar. Ik denk niet dat er veel mensen zullen klagen, op de paar uitzonderingen na die de winter verkiezen boven de zomer. Ik geef toe, die eerste zonnestralen doen wel goed, lekker warm op een terrasje uit de wind zitten. Al moet ik toegeven dat ik toch de laatste zonnestralen in de herfst meer apprecieer.

Met Pasen staat er altijd kermis in Essen. Eén van de vorige dagen dat we een terrasje in Essen deden, was het met uitzicht op de kermis. Nostalgie borrelde op terwijl ik naar de draaimolen keek. Als kind had ik een voorkeur voor de truck, het vliegtuig, de helicopter of het busje. Hmmm, het busje heeft tegenwoordig de livery van De Lijn, hahaha, vroeger was dat toch zo’n mooie Volkswagen Van. Het vliegtuig had als voordeel dat die omhoog kon en je dus gemakkelijker aan de “trussel” kon, blijkbaar heet dit in deze streek de “flosh”. Nu ik er aan terug denk weet ik helemaal niet meer wat de favorieten van mijn zus waren. Wat was jullie favoriet op de draaimolen?

Iedereen nog een fijn Pasen! Geniet van de mooie dagen en wie weet kom je mij morgen wel op de Paasmarkt tegen in Essen.

One Comment on “Blog #2019-016 “Terrasjesweer”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: