Tik Tak

Titel: Tik Tak
Auteur: Chris McGeorge
ISBN: 9789024581061
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie…

 

Persoonlijke mening:
Het boek start met een kleine introductie van de hoofdrolspelers. Hmmm, er zit een psycholoog bij, het is zeker de psycholoog die de moordenaar is. Het is altijd degene waar je het minst van verwacht. Psychologen hebben zelf het tikkeltje “wacko” in hun hoofd. Je zult het boek zelf moeten lezen als je wil weten of mijn vooroordelen terecht zijn.

De spanning wordt geleidelijk aan opgebouwd. Je komt beetje per beetje meer te weten over de personages en wat hun link met de vermoorde is.

Halverwege het verhaal wordt teruggeblikt op het verleden van Morgan Sheppard. Een groot aantal hoofdstukken gaan over hoe hij als 11-jarige de moord op zijn wiskundeleraar heeft opgelost. Ik vind de overgang niet geslaagd en ervaar het echt een spanningsbreuk. Het verleden vind ik echt saai beschreven en moest mij er door sleuren.

Naar het einde van het verhaal komen de verhaallijnen van het heden en het verleden samen. Wanneer je eindelijk weet hoe de vork aan de steel zit zijn er nog 20 bladzijden te gaan. Ik vind het maar saai en moest mezelf motiveren om het eind te lezen.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2019 – XXL Checklist
De 10 kleuren – Lees een boek met zwart in de cover.

Heel de cover van “Tik Tak” is zwart.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: