Blog #2019-015 “Verkiezingen”

Federale verkiezingen 2019

Binnenkort is het weer zover: verkiezingen! Als er geen stemplicht zou zijn, maar stemrecht dan denk ik niet dat ik de moeite nog doe om te gaan stemmen. Het volk – waar het in principe zou moeten om draaien – wordt toch genegeerd. Het enige waar de politici mee bezig zijn is hun eigen portemonnee, ego,…

Ik vind kleur niet zo belangrijk, maar wel personen. Zo vind ik Jan Jambon, Theo Francken, Ben Weyts goed bezig. Maggie De Block daarentegen, die wil ik absoluut niet terug zien. Wat die allemaal uitsteekt op gezondheid!!!

Politiek interesseert mij niet zo, dus ik weet eigenlijk niet welk programma elke partij heeft, dus zo’n stemtest van De Standaard vind ik wel ideaal. Ik ben wel totaal verrast dat Groen en Vlaams Belang bovenaan komen voor de Federale verkiezingen. Dit zijn nu eens 2 partijen waar ik nooit zou op stemmen.

Er zijn maar een aantal thema’s die ik belangrijk vind. Als eerste vind ik dat niet de gevolgen zoals burn-out & depressie aangepakt moeten worden zoals Maggie dit nu doet, maar wel de oorzaken. Zorg eens voor belastingvermindering voor de werkgevers en werknemers zodat er veel meer ademruimte ontstaat. Nu moet er altijd maar meer werk verzet worden met altijd maar minder personeel omdat het anders niet rendabel is. De druk wordt veel te hoog met alle gevolgen van dien!

Ten tweede vind ik dat dierenmishandeling veel strenger aangepakt moet worden. Zware boetes & gevangenisstraffen voor de overtreders. Een dierenpolitie invoeren sta ik zeker en vast voor open.

Ten derde mag er voor mij veel meer geïnvesteerd worden in openbaar vervoer. De NMBS zit met verouderd materieel waardoor er heel veel defecten het openbaar vervoer in de war sturen. Investeren in openbaar vervoer en het aantrekkelijk ervan maken, kan een oplossing zijn voor het fileprobleem. Als bijkomend thema mag het belastingvoordeel op de bedrijfswagens afgeschaft worden. Zo komt er al budget vrij om te investeren in openbaar vervoer.

Ten vierde mogen de pensioenen ook wel eens herwerkt worden van sparen voor het pensioen van de vorige generatie naar sparen voor je eigen pensioen. Niet gewerkt = geen pensioen in mijn ogen met uitzondering van de zieken.

Ten vijfde ben ik er van overtuigd dat er veel te veel geld gespendeerd wordt aan werkloosheid, ontwikkelingshulp, migranten,… Begrijp me niet verkeerd, ik vind dit zeker en vast goed dat er middelen aan gespendeerd worden, maar soms heb ik toch de indruk dat er meer geld vloeit naar vreemden dan naar rasechte inwoners die ook in armoede leven. Wat werkloosheid betreft, iedereen kan eens pech hebben en dat is het zeker en vast aan te raden dat er een vangnet is. Wat is niet ok vind is dat je pensioenrechten opbouwt terwijl je op werkloosheid staat, de werkloosheidsval (=verschil te klein tussen loon en werkloosheid), “beroepswerklozen” (profiteurs die heel lang op werkloosheid blijven), bijpassing op loon zoals C131b (deeltijds werken met aanvulling van werkloosheid),…

De stemtest toont duidelijk aan dat kleur niet uitmaakt voor mij want de resultaten voor de Vlaamse verkiezingen en Europese verkiezingen tonen andere kleuren als favoriet.

Vlaamse verkiezingen 2019

Europese verkiezingen 2019

2 Comments on “Blog #2019-015 “Verkiezingen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: