Reisverslag van een kat

Titel: Reisverslag van een kat
Auteur: Hiro Arikawa
ISBN: 9789026341298
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Nana weet niet waar hij naartoe gaat en waarom ze de reis maken. Maar het betekent wel dat hij voor in een zilverkleurig busje mag zitten naast zijn baasje Satoru. Samen doorkruisen ze Japan en logeren bij oude vrienden. Ze komen bij een norse boer die in katten niets meer dan rattenvangers ziet; bij een hartelijk echtpaar met een B&B waar huisdieren welkom zijn; bij een treurige man die net verlaten is door zijn vrouw. Maar waarom zijn ze op reis? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in Nana? Wanneer Nana erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.

Persoonlijke mening:
Satoru, een kattenliefhebber neemt een zwerfkat in huis nadat deze aangereden werd. Hij geeft de kater de naam “Nana”, wat 7 betekent. Het boek is overwegend geschreven vanuit het standpunt van Nana, maar je komt ook aan de hand van herinneringen meer te weten over het verleden van Satoru.

Nana en Satoru zijn twee zielsverwanten en hebben een goede tijd samen. Het noodlot slaat toe waardoor Satoru niet meer voor zijn geliefde kat kan zorgen. Hij gaat op zoek naar iemand die de kat kan adopteren.

Samen reizen ze heel Japan af op zoek naar de perfecte persoon die de kat kan adopteren. Hun avonturen worden heel mooi beschreven. Als kattenliefhebber heb ik echt genoten van dit boek en herken ik wel de streken van mijn eigen katten erin. Meermaals moest ik toch lachen met de gelijkenissen. De liefde tussen mens en kat wordt zo mooi beschreven dat ik er toch ook emotioneel van werd.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2019
April – Lees eens iets anders

Ik lees voornamelijk thrillers en boeken over psychologie. Nu en dan laat ik mij wel eens verleiden om een ander soort boek te kopen, die dan meestal heel lang virtueel stof ligt te vergaren vooraleer het gelezen wordt. Zo heb ik Reisverslag van een kat al heel lang in collectie.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: