Blog #2019-013 “Around the world in 2 hours”

Around the world in 2 hoursVandaag neem ik jullie mee naar mijn avontuur gisteren van around the world in 2 hours. Mijn zuster heeft er haar eerste optreden als dirigent van de Kon. Harmonie St Cecilia Rollegem. De drumband en de harmonie spelen gedurende 2 uur muziek van over de hele wereld. Het concert vat stipt om 20:15 aan in de kerk te Rollegem. Een beetje een vreemde locatie voor een concert, maar bon, het viel zeker en vast goed mee qua locatie. Je werd niet al te veel afgeleid door de godsdienstige taferelen op de achtergrond.

Rollegem ligt niet bepaald bij de deur van Essen, dus het is vroeg uit de veren kruipen om de trein van 7:32 richting Antwerpen te nemen. Het was reeds licht, dus dat viel ook al mee, vanaf vandaag zal dat niet het geval meer zijn op dat tijdstip. Een normaal ritje van Essen naar Kortrijk duurt ongeveer 2,5 uur, maar net dit weekend besloot Infrabel om te werken aan de sporen tussen Gent Sint-Pieters en Waregem. Er werd een vervangende bus ingelegd tussen Gent en Waregem. Er zijn maar 5 minuten voorzien om van de trein op de bus te stappen. Het station van Gent is een vrij groot station en ik zie het doemscenario al zo voor ogen: je raakt nooit op tijd buiten, je weet niet waar de bussen zich bevinden en als je ze dan spot, dan vertrekken ze net. In Waregem staat dan de trein terug op je te wachten. Hmmm terug een doemscenario borrelt op. Het busritje duurt een uur en je weet maar nooit wat er allemaal onderweg gebeurt, het zou me niet verbazen dat bij aankomst de trein reeds riebedebie is en daar sta je daar dan in Waregem een uur te koekeloeren tot de volgende trein komt. Nee dank je wel NMBS, dat traject gaan we toch maar niet doen. O, er is een alternatief via Brussel, weliswaar 3,5 uur en 2 overstappen. Als dat maar goed komt. Het wordt het langste ritje naar West-Vlaanderen ooit.

Eerste trein vertrekt tijdig en geraakt ook tijdig op de bestemming Antwerpen. De overstap is heel gemakkelijk, het is de volgende trein die op hetzelfde spoort 10 minuten later binnen komt rijden. Het is de Benelux trein richting Brussel. Die Nederlandse treinen zijn toch stukken comfortabeler dan de Belgische. Onderweg passeren we de luchthaven te Zaventem. Net voor de trein aankomt te Zaventem, passeren er 2 politie agenten door de middengang die iedere man serieus aanstaren en de mannen van Arabische roots nog meer indringend en intimiderend aanstaren. Ik word volledig genegeerd. Alsof een Belgische vrouw geen bom kan bij hebben in haar rugzak. Yeah, I know I am the BOMB. (Haha, just kidding). Zou het vliegtuig naar Rekkem sneller zijn dan de trein? Ze hebben dan wel geen bankautomaten meer in Rekkem, maar een landingsbaan zal er zeker en vast wel zijn. Muhahaha. Helaas stond er niet aangeduid naar waar het vliegtuig vloog en als het wel in Rekkem landt. Stel je voor dat ik er uit moet springen met een parachute. Neenee, we blijven maar netjes op de trein zitten. Ook deze trein komt perfect op tijd aan te Brussel. Nu is het 20 minuutjes wachten op de volgende trein. De website gaf aan dat de volgende trein de IC trein naar Oostende is dat ik nodig heb. WTF, ik zie geen trein naar Oostende, wel eentje naar Zottegem en Kortrijk. Ah, het is wel degelijk dezelfde trein want vertrekt op hetzelfde spoor en zelfde tijdstip. NMBS, hou het eens consequent. Denk aan alle analfabeten & anderstaligen die letters vergelijken en aan autisten die hierdoor helemaal in de war geraken en de kluts kwijt geraken. Het voordeel van Brussel is de tweetaligheid. Nu ik toch terug richting Frans-Waalse grens ga, laat ik wat oefenen door de Franse kant te nemen van de borden. Ce train s’arrête à Denderleeuw, Haaltert, Burst, Herzele, Zottegem, Munkzwalm, Audenarde, Courtrai,… Wow, van de meeste gemeenten heb ik zelfs nog nooit gehoord, laat staan dat ik weet waar ze liggen.

Ook de laatste trein komt netjes op tijd het station van Kortrijk binnengebold. Whoot whoot Around Belgium in 4 hours. Zeg nu nog eens dat de NMBS duur is, 3,5 uur reisplezier voor slecht 7,70 euro (voor -26 jarigen zelfs nog goedkoper met een Go Pass). Mijn chauffeur (mijn lieve mama) staat ook al klaar om mij daar op te pikken. Van al dat reizen krijgt een mens dorst en honger, dus we stranden nog in kafé o lait te Lauwe. Het is er heel aangenaam op het terras en mijn mooi wit kleurtje wordt ingeruild voor een kreeftrood kleurtje. Verdomme, weg mijn mooi wit kleurtje (zonder racistisch te willen klinken).

Eindelijk is het tijd om te vertrekken naar het concert waar ik al heel de dag naar uitkijk. Mijn zus heeft ons de beste plaatsen gereserveerd op de eerste rij. Whola, die drumband staat op een paar centimeters van de eerste rij, toch maar oordopjes insteken. Op de achtergrond staat er een scherm waarop de bestemming van het vliegtuig geprojecteerd wordt van de ene bestemming naar de andere. Ook wordt er tijdens het nummer beelden van het betreffende land getoond. Bij aanvang van het concert  heet de piloot ons welkom en krijgen we alle veiligheidsvoorschriften in het vliegtuig mee van de airhostessen. Het volgende nummer wordt telkens op een humoristische manier gepresenteerd. Voor de pauze steekt de drumband van wal met enkele nummers. Nadien neemt de harmonie het over. Ze nemen ons mee naar Londen, Egypte, India, China, New Orleans, Far West, Jamaica, Paaseiland, Japan. Na de pauze vliegt het vliegtuig richting Rusland, Georgië, Israël, Griekenland, Tsjechië, Spanje, Ierland en met laatste bestemming Schotland. Het was een prachtig concert. Zusje, je hebt dat schitterend gedaan! Volgend jaar kom ik zeker opnieuw naar het concert.

Op zondag is het terug een ritje van 3,5 uur richting Essen via Brussel. Verdorie, het zomeruur is nu nog niet afgeschaft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: