21 maart 2019: Internationale dag tegen racisme en discriminatie & Wereld Downsyndroomdag

Afbeeldingsresultaat voor internationale dag tegen racisme en discriminatieVandaag 21 maart 2019 is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie.

Ik word altijd boos als ik racisme zie. Er wordt vaak vergeten dat Belgen ook criminaliteit plegen, maar het is altijd de allochtoon die het gedaan heeft.

Zelf heb ik nog niet te maken gehad met discriminatie noch met racisme (zou verrassend zijn als witte Belg). Ik heb wel al 2 keer gezien in Mechelen dat een buschauffeur weigert te stoppen wanneer een van buitenlands origine uitziende persoon teken doet naar de bus. De eerste keer waren het 2 jongeren met Arabische roots, de tweede keer was het een zwarte man met zijn 2 kleine kinderen. Ik vond dat zo erg. Als ik racisme in mijn buurt zie dan zal ik er zeker iets van zeggen, maar bij die bussen ging dat nogal moeilijk want ik was te voet onderweg.

Ik ben totaal niet racistisch aangelegd, maar toch heb ik van nature een terughoudendheid, op mijn hoede zijn, maar toch ga ik niet discrimineren of racistische uitspraken doen. Integendeel ik ben zelfs al verschillende keren positief verrast geweest wanneer allochtonen beter Nederlands spreken dan ikzelf, keivriendelijk zijn (soms zelfs vriendelijker dan gewone belgen) en mij zonder aarzeling met iets geholpen hebben.

Ik vind zo’n dag zeker en vast nodig, maar zoals stad Mechelen in hun bericht op Facebook aangeeft, zou het elke dag zo moeten zijn.

Lees ook Vandaag is het Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie en helaas is zo’n dag hard nodig van een collega-blogger.

Gerelateerde afbeelding
Vandaag is het ook Wereld Downsyndroomdag. Er werd massaal op sociale media opgeroepen om vandaag 2 verschillende sokken te dragen om diversiteit te steunen.  Ik was het deze ochtend eigenlijk vergeten – het besef van tijd en datum komt bij mij altijd later op de dag – dat ik deze ochtend met 2 gelijke sokken ben vertrokken naar het werk. Ik had mij nochtans voorgenomen om hieraan deel te nemen en 2 verschillende sokken aan te doen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: