Triptiek

9789402753486_frontTitel: Triptiek
Reeks: Will Trent #1
Auteur: Karin Slaughter
ISBN: 9789402753486
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Wanneer in een van de beruchtste wijken van Atlanta een gruwelijke moord wordt gepleegd op een prostituee, wordt speciaal agent Will Trent van het Georgia Bureau ingeschakeld om op onderzoek uit te gaan. Hij krijgt hulp van rechercheur Michael Ormwood, een arrogante en driftige veteraan, en diens oude geliefde Angie Polaski. De schokkende misdaad blijkt er één uit een reeks. Op dezelfde dag dat er in Michaels achtertuin een nieuw lijk wordt gevonden, duikt ex-gedetineerde John Shelley op, die na twintig jaar gevangenschap wegens moord en verkrachting op vrije voeten is gekomen. Plotseling lijkt de sleutel tot de mysterieuze zaak dichterbij dan gedacht…

Persoonlijke mening:
Triptiek is onderverdeel in verschillende delen. Het eerste deel zet onmiddellijk de sfeer met een gruwelijke moord die Michael dient op te lossen. Hierbij krijgt hij ongevraagd de hulp van Will Trent. Je komt ook wat te weten over Michaels persoonlijk leven. Michael is bijzonder benieuwd naar wie Will Trent is, maar de man blijft een mysterie. Je komt amper iets te weten.

Het tweede deel gaat over John. Hij heeft er een gevangenisstraf opzitten van 22 jaar wegens moord op 17 jarige leeftijd. Na 22 jaar is de wereld uiteraard veranderd, om nog maar te zwijgen over de kostprijs. John heeft geen benul van prijzen, noch van wat er de laatste 22 jaar zich heeft afgespeeld. De spanning wordt in dit deel verder opgebouwd. Ik ben niet verrast hoe dit deel eindigt omdat ik de linken al zelf gelegd heb voor het effectief uitgeschreven wordt.

De verschillende verhaallijnen komen samen in het derde deel. De spanning wordt verder opgebouwd. Je weet wel hoe de vork aan de steel zit, maar toch blijf je hopen op een goede afloop wat maakt dat je soms op het puntje van je stoel zit van spanning.

Het verhaal is vrij rechtlijnig, er zitten geen echte verrassingen. Karin Slaughter beschrijft ook alles in detail zonder gruwel te schuwen.

Rating:
★★★★

Hebban Reading Challenge 2018
11. Lees een boek van tien jaar of ouder

Triptiek werd 12 jaar geleden geschreven in 2006.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: