Hoor je me

Titel: Hoor je me
Auteur: Rob Kamphues
ISBN: 9789493095007
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Tijdens een optreden in een tv-talkshow wordt Albert Vos getroffen door een herseninfarct. In de cruciale uren erna vergezellen zijn broer Joost en zijn ex-vrouw Machteld hem in het ziekenhuis. Zou Albert iets meekrijgen van wat tegen hem gezegd wordt terwijl hij in coma ligt? Het weerhoudt Joost en Machteld er niet van om volledig hun hart te luchten. Nu Albert er misschien binnenkort niet meer is, kunnen ze hem nog één keer goed de waarheid vertellen. Hun waarheid,zonder dat hij hen kan tegenspreken of van hen kan weglopen. Hoe hij zich gedragen heeft als broer, en als echtgenoot, en welke invloed dat heeft gehad op hún levens. Dit is het moment om rekeningen te vereffenen.

Persoonlijke mening:
In hoor je me ligt Albert in coma in het ziekenhuis. Zijn broer Joost en zijn ex-vrouw Machteld komen op bezoek om tegen hem te praten. Volgens de dokters zijn de eerste 72 uur cruciaal en zou het helpen voor comapatiënten als ze vertrouwde stemmen horen. De hoofdstukken zijn dus meestal monologen waarbij ze eindelijk eens hun gedacht kunnen zeggen tegen Albert zonder dat ze op tegenwind kunnen rekenen. Albert is blijkbaar niet het meest aangename karakter.

Ik hou niet van monologen, dus het boek is niet zo mijn ding. Ik zat maar telkens te denken “Wanneer gaat die nu eindelijk eens dood dat ik van die saaie monologen af ben”. Ik ben te koppig om een boek aan de kant te leggen want ik wil altijd weten hoe het eindigt. Ik ergerde mij bovendien wel serieus dat de woorden niet correct gesplitst worden zoals het hoort volgens de regels van de Nederlandse taal.

Ik ben heel blij dat ik het boek niet gekocht heb, maar dat het een advent cadeau was van Hebban want ik zou het een waste of my money vinden.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2019 – XXL Checklist
De 10 kleuren – Lees een boek met geel in de cover.

Op de cover staan gele tegeltjes en daarom kies ik dit boek voor de categorie van gele cover.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: