Blog #2019-009 “Carnaval”

Afbeeldingsresultaat voor carnavalCarnaval, je kunt er niet naast kijken. Deze week zag je de schoolkinderen allemaal mooi uitgedost. Tegenwoordig bestaat er wel voor alles een kostuum. Laat mij even afdwalen toen ik nog kind was en het ook Carnaval op school was. Mijn grootmoeder had altijd van die grote tonnen met wasmiddel van Dixan of Dash. Met carnaval kreeg ik altijd de lege ton om er dan een masker van te maken. De witte handgreep van de ton paste perfect onder mijn kin zodat de ton netjes bleef zitten over mijn hoofd. O, wat een tijden. Nu heb je geen zo’n grote tonnen meer.

Ik heb het zo niet met Carnaval, veel te uitbundig, te kleurrijk, te veel lawaai, te druk,… Nu woon ik toch wel net in de gemeente met de grootste Carnavalstoet van de Noorderkempen. Ieder jaar opnieuw blijf ik absoluut binnen, maar je hoort toch wel de feestvierders. Het ziet er vrij grijs uit buiten, maar dat zal de sfeer wel niet bederven. Aan iedereen een fijne Carnaval gewenst! Geniet ervan want daarna start de vasten voor 40 dagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: