Blog #2019-008 “Le printemps est arrivé”

Afbeeldingsresultaat voor lenteOnze 2 jongste katten Dexter & Lexa hebben hernieuwde energie. Ze “huppelen” rond van de lentekriebels. Kijk maar naar de natuur, de eerste zonnestralen doen de natuur goed. Alles herleeft. Alhoewel het er heel goed en warm uit ziet achter glas, kom je soms toch bedrogen uit dat het helemaal nog geen lente is en je toch nog warm dient aan te kleden.

Ieder jaar voel ik ook de lente door mijn lichaam, maar dit jaar helaas (nog) niet. Ik heb de indruk dat ik al een paar weken op mijn reservebatterij leef en dat de reservebatterij nu en dan eens hapert. Ik heb niet altijd zin om op te staan, nochtans schijnen de zonnestralen door de gordijnen – toch in het weekend want op weekdagen vertrek ik nog in het donker – maar ze kunnen mij niet aansporen om uit bed te springen. Meestal is het kleine Lexa die mij uit bed jaagt omdat ze nu toch wel echt honger heeft en haar koekies wil.

Ook dien ik mij te dwingen om eens buiten te komen. Het is fantastisch wandelweer en de natuur is heel mooi op dit moment. Toch kan het mij niet motiveren om te wandelen of mijn boek te lezen in de natuur.

Ik heb tijdens mijn puberteit een depressie gehad, dus ik herken wel de eerste signalen van opkomende depressie. Als ik de signalen opmerk dan vecht ik er tegen want het is veel moeilijker om terug uit het depressie-dal te keren, éénmaal je je hebt laten gaan, dan op voorhand er tegen te vechten. Met vechten bedoel ik dan niet vechten tegen de windmolens door nutteloos energie verspillen om dit te onderdrukken, maar wel gas terug te nemen, tijd voor mezelf, zorgen voor mezelf, focussen op de kleine zaken die mij een goed gevoel bezorgen,…

En wie weet, hebben de lentekriebels mij binnenkort ook te pakken, huppel ik ook terug vrolijk rond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: