Blog #2019-007 “1 year”

foto van Born Legend.Ik heb mijn blog 1 jaar geleden opgestart, eerst uitsluitend op Facebook, daarna overgestapt op WordPress. Ik kan nogal impulsief zijn, dus ik heb eerst de kat uit de boom gekeken of ik het wel zou volhouden, genoeg inspiratie zou hebben vooraleer ik een hele website ineen puzzel.

De belangrijkste reden om een blog te beginnen is dat ik niet sociaal onderlegd ben. Ik heb moeite met sociale interacties en zoek ook niet spontaan small talk op, integendeel, meestal loop ik ervan weg. Dat maakt dat ik de indruk kreeg dat mijn omgeving mij toch niet zo goed kende. Ik zocht dus naar een andere manier om mij uit te drukken. Achter een computer met geschreven tekst voel ik mij het comfortabelst.

Mijn plan was om iedere week een blog te schrijven op vrijdag. De vrijdag bleek toch niet zo’n goede dag te zijn voor mij want meestal ben ik op donderdag te vermoeid om nog te schrijven indien ik nog niet in de loop van de week een blog voorbereid had. Nu probeer ik telkens op zondag een blog te posten. Ik ben er niet altijd in geslaagd om wekelijks te schrijven. Soms had ik geen inspiratie of gewoonweg geen zin noch de energie om te schrijven, zeker tijdens de periodes dat ik wat down was.

Na verloop van tijd zijn er wat categorieën bijgekomen dan uitsluitend mijn persoonlijke blog, zoals mijn bevindingen over gelezen boeken, horeca-bezoeken,… Ik vind het fijn om te delen met jullie over de zaken waar ik van houd: katten (duh), boeken, uiteten, schoenen, natuur, psychologie en treinen. Als je ook van treinen hou, kun je beter mijn Instagram volgen.

WordPress houdt statistieken bij zoals hoeveel weergaven, bezoekers, hoe ze hier terecht gekomen zijn, uit welk land ze komen. Ik sta soms stomverbaasd van waar iedereen komt. Ik vraag me dan altijd af of ze allemaal Nederlands begrijpen. Enkele statistieken van het eerste jaar:
* weergaven: 1683
* bezoekers: 681
* Doorverwijzers: Facebook, WordPress lezers, zoekmachines, Instagram, Twitter,…
* Landen: België, Nederland, Verenigde Staten, Ierland, Canada, Griekenland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Litouwen, China, India, Oekraïne, Mexico, Spanje, Slovenië en Hongarije.
* Populairste blog: Blog #2018-016 “Starbucks”

Dank je wel allemaal! Hopelijk kan ik jullie blijven boeien en groeit het aantal bezoekers aan. Ik heb mijn blogsite niet overdreven gepromoot, de meeste van jullie zijn hier op één of andere manier op eigen houtje beland. Ik heb ook een heel aantal nieuwe leuke mensen virtueel ontmoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: