Blog #2019-006 “It’s my birthday”

foto van Jungian Institute Postgraduate Program in Depth Psychology.Vandaag de laatste halte van tram 3. Ik ben geboren in een schrikkeljaar en was voorzien voor 29 februari. Ik vond dat toch maar geen goed idee, laten we maar voor het ongeluksgetal 13 gaan. Of ik nu voor het ongeluk ben geboren of niet laat ik in het midden.

Ik heb totaal geen probleem met ouder worden, we worden nu éénmaal allemaal ouder. Jaja, hoor ik sommige denken, wacht maar tot je de 40 of de 50 gepasseerd bent. Euh, nee, dan zal ik nog geen probleem hebben met ouder worden. Dat heeft alles te maken met mijn levenshouding van carpe diem! Het verleden ligt vast, dus waarom zou je er nog van wakker liggen, de toekomst blijft variabel, dus enkel het heden telt. Leef ik nog 20 jaar, mooi, leef ik nog 1 dag ook mooi. Ik heb geen spijt over mijn keuzes in het verleden. Ik geniet zoveel mogelijk van de mooie momenten wanneer ze zich aanbieden. Oudere mensen kunnen problemen ervaren omdat ze meer hun einde naderen, maar dat vind ik rationeel dus nergens op slaan. Je weet niet wanneer je einde nadert. Als jonge mens kun je al over je helft zijn, terwijl je 10 jarige oudere vriend misschien nog maar op 1/3 zit. Dat is nu net het mooie van het niet weten wanneer je einde zich aanbiedt, je kunt volledig leven in het heden. Zorg dat je leef, heb geen spijt van je keuzes en stel niet uit wat je graag zou doen. Ga achter die dromen aan!

Het is het eerste jaar dat ik eens geen vakantie neem op mijn verjaardag (met uitzondering van een jaar waar ik mijn vakantie heb verschoven om deadlines op het werk te halen) en lap, nationale staking! Nu wil ik eens werken, dan wordt het nog moeilijk gemaakt. Ik werk dus vandaag van thuis. Het heeft als voordeel dat ik 2 uur langer kan slapen en ik ben ook 2 uur vroeger thuis (lees vrij) dan gewoonlijk. Whoohoo, leve de nationale staking! Ik heb totaal geen idee waarom men nu weeral staakt, want het interesseert mij totaal niet. Ik ben tevreden met wat ik heb, dus waarom zou ik moeten staken voor “meer”. Dat is het probleem een beetje met de maatschappij, iedereen wil altijd maar het beste, meer en meer, drukker en drukker sociaal leven, maar wanneer is men tevreden met wat men heeft? Je kunt niet altijd het onderste uit de kan willen. Leef en geniet van de kleine zaken. Verspeel je tijd niet met het najagen van de maatschappelijke normen want welke idioten bepalen die normen? Ah ja, de meerderheid natuurlijk, dus hoe meer mensen zich er tegen afzetten en een andere levenstijl aannemen, hoe groter de kans dat de maatschappelijke norm zich verschuift.

Tournée Minérale vlot dit jaar niet zo goed, dus vanavond zal ik mijn verjaardag vieren en het zal niet met Mocktails zijn!

2 Comments on “Blog #2019-006 “It’s my birthday”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: