De verborgen bibliotheek

Titel: De verborgen bibliotheek
Reeks: Emily Wess #1
Auteur: A.M. Dean
ISBN: 9789026132407
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Professor Holmstrand wordt neergeschoten in zijn kantoor. Met zijn laatste krachten scheurt hij drie pagina s uit een boek en weet ze te verbranden. De volgende dag ontvangt professor Emily Wess een brief van haar oude mentor Holmstrand met daarin een reeks cryptische aanwijzingen voor de locatie van `De verborgen bibliotheek van Alexandrië . Hierin liggen documenten verborgen die degene die ze in handen krijgt, wereldmacht zullen verschaffen.Voor Emily dringt de tijd want ze is niet de enige die de locatie wil achterhalen. Ook een geheim en zeer invloedrijk kerkgenootschap heeft er belang bij de locatie van `De verborgen bibliotheek van Alexandrië en daarmee de kennis zo snel mogelijk te vinden. En daartoe zijn ze tot alles bereid.

Persoonlijke mening:
Ik vind geheimen uit de oudheid, die niemand ooit ontrafelt, fascinerend. De oudheid heeft sowieso een aantrekkingskracht op mij. Ideaal thema voor een boek.

Het boek begint vrij ingewikkeld met alleen functieaanduidingen zoals “hoeder”, “assistent”, “voorzitter”, “vriend”. Het duurt wel eventjes voor het begint te dagen hoe de functies ten opzicht van elkaar gedragen, welke naam achter elke functie hangt. Ook weet je niet of de personen met die functie het goed voorhebben of net niet.

Professor Emily Wess volgt de aanwijzingen die haar vermoorde collega voor haar achtergelaten heeft om de verborgen bibliotheek van Alexandrië te vinden. Deze aanwijzingen laten haar de wereld rond reizen, terwijl er achter elke hoek gevaar schuilt.

De auteur laat je kennis maken met de oudheid, de geschiedenis, hypotheses wat er met de bibliotheek gebeurd is. Het verhaal zit wel goed ineen. Ik had totaal geen idee waar de bibliotheek uiteindelijk gevonden zou worden.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2018
49. Lees een boek over boeken.

Een boek over een bibliotheek die ineens verdwenen is met de gehele inhoud van boeken, scrollen,… past wel in deze categorie van een boek over boeken.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2018

One Comment on “De verborgen bibliotheek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: