Blog #2019-003 “Bankautomaat”

scrooge-mcduck2Nu ik uitgeweken ben naar Essen, hoor ik niet meer zoveel nieuws uit mijn geboortedorp Rekkem. Deze week echter bereikte mij het nieuws dat de laatste bank gesloten werd eind vorig jaar en dat de gemeente geen enkele bankautomaat meer heeft. Rekkemnaren zijn dus verplicht zich te verplaatsen naar een buurgemeente om hun eigen geld op te vragen.

Om hun eis voor een bankautomaat in eigen gemeente kracht bij te zetten, hebben ze een petitie gestart. Ik hoop echt dat veel Rekkemnaren de petitie tekenen en hun bankautomaat krijgen.

Van tijd tot tijd ga ik wel nog eens terug naar mijn geboortedorp en het zou toch wel heel fijn zijn dat er een bankautomaat is zodat ik centjes kan afhalen om gezellig iets te gaan drinken in een plaatselijk caféke. Het zou bijzonder jammer zijn als ik mij zou realiseren “Verdomme, dat is juist, Rekkem heeft geen bankautomaat meer en nu moet ik maar dorst lijden”. Ik vraag me af of het postkantoor er nog is of dat het ook al gesloten is. Als er nog een postkantoor is, kunnen ze daar misschien een bankautomaat installeren aangezien De Bank van de Post toch ook een bank is…

Als Essenaar kan ik niet klagen over bankautomaten. We zitten hier wel in een luxepositie. Ik denk dat bijna ieder merk hier aanwezig is met een bankautomaat. Zelfs de buurgemeenten hebben veel banken met automaten. Ik kan mij al bijna niet voorstellen hoe het zou zijn zonder bank in eigen gemeente. Voor mobiele mensen met een auto ter beschikking is dit misschien nog te doen om naar de buurgemeente te rijden, maar voor minder mobiele mensen of personen volledig afhankelijk van openbaar vervoer is dit niet zo evident. Voor zover ik mij kan herinneren rijden er ook al niet veel bussen en treinen rijden er al helemaal niet in Rekkem. Je moet al bijna een daguitstap ervan maken om je eigen geld af te halen als je je per bus verplaatst.

2 Comments on “Blog #2019-003 “Bankautomaat”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: