Van Chanel naar flanel

voorkant boekTitel: Van Chanel naar flanel
Auteur: Marijke Vos
ISBN: 9789047204695
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Persoonlijke mening:
“Neen” zeggen voor het altaar is echt wel à la laatste minuut om je te bedenken dat je toch niet wil binden aan je verloofde. Gelukkig staat jouw zus jou bij om samen weg te vluchten in haar busje die precies klaar stond. Ik genoot wel van het stukje waar het hoofdpersonage Jennifer in haar duur Dior bruidskleed de McDonalds binnenstapt. Uiteraard staart iedereen je dan aan. Het moet geweldig zijn om na maanden in de high-society te vertoefen te vluchten naar een McDonalds, zou ook mijn eerste idee zijn. Hmmm lekker Cheeseburger.

Van Chanel tot flanel heeft ook een thriller-touch. Wie vlucht nu naar Canada in the middle of nowhere met enkel een adres van een oom dat je in jaren niet meer gesproken noch gezien hebt? Eénmaal ze in Canada is, vind ik het verhaal heel traag op gang komen. Waar wil de auteur naartoe? Romantische/feelgood boeken zijn duidelijk niet aan mij besteed. Naar het einde toe komen terug thrillerelementen boven en trekt het verhaal terug mijn interesse.

Rating:
★★★★★

Hebban Reading Challenge 2018
44. Een boek uit een genre dat je nooit leest

Van Chanel tot flanel behoort tot Feelgood. Dit is een genre waar ik mij nog niet aan gewaagd heb en dat ook geen aantrekkingskracht op mij uitoefent. Tijdens de advent 2018 gaf Hebban dagelijks een gratis e-book cadeau waaronder deze en nog vele andere Feelgood boeken. Ik ben benieuwd wat het zal geven. Ik krijg een goed gevoel van de cover alleen al. Ik ben sowieso toe aan wat luchtige literatuur na het leven van de zware lectuur van Een klein leven.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2018

2 Comments on “Van Chanel naar flanel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: