De gekuiste versie

voorkant boekTitel: De gekuiste versie
Auteur: Anne Daniel
ISBN: 9789462420861
Uitvoering: Paperback

Beschrijving:
Soms heb je van die dromen die je wakker houden tot je ze uitvoert… Geen sporen achterlaten, nergens mee bemoeien en nooit op eigen initiatief gevonden voorwerpen teruggeven, dat is het motto van schoonmaakster Susan, wanneer ze voor advocaat Geys in hotelkamers het overspel van zijn cliënten verdoezelt. Een louche bijverdienste die haar felbegeerde droomcruise moet betalen. Wanneer Susan in de kamer een enveloppe vindt, ziet ze kans om in één klap het geld voor haar cruise te vergaren. Alleen, hiervoor moet ze haar eigen regels overtreden. Tegen beter weten in.

Persoonlijke mening:
Susan Siffer is een poetsvrouw die werkt in een advocatenkantoor. Mijn hersenen maakten er direct Susan Swiffer van. Om haar droomcruise te kunnen maken, klust Susan nog bij. Zij poetst ook nog bij Madame Claudette die een oudere dame en actrice op pensioen is met heimwee naar betere vervlogen tijden. Haar karakter wordt nog versterkt door Madame Claudette de Franse taal te laten gebruiken zoals zoveel Belgen die zich tot de high-society willen verheven voelen. Het is heel chic om Frans te spreken.

Op een avond krijgt Susan een voorstel van een advocaat om bij te klussen. Ze hoeft enkel discreet een hotelkamer te poetsen, maar zo te poetsen dat die volledig spoorvrij wordt en dat voor 100 EUR per opdracht. Ieder normaal mens voelt dat er een addertje onder het gras zit, maar voor het hoofdpersonage is het een aanlokkelijk voorstel en geld is hier een goede motivator om haar droomcruise sneller bijeen te kunnen sparen. Susan neemt het voorstel dus aan en wij kunnen genieten van een spannend thrillerverhaal.

De gekuiste versie is vlot geschreven. Ik hou wel van Anne Daniel’s stijl van luchtige thrillers waar ze van een gewoon beroep een twist aangeeft. Het cliché stelt dat een poetsvrouw niet erg slim is, maar je zou nog verbaasd zijn wat deze poetsvrouw allemaal uit haar mouw schudt. Ze is misschien wel trager dan anderen. Ook hou ik van alle woorspelingen naar boten, zee,… En bovendien was het einde niet voorspelbaar, mijn vermoeden wie de schuldige is, zat ernaast. Dat maakt voor mij een goede thriller.

Helaas is er geen e-book beschikbaar van de gekuiste versie, maar mijn bibliotheek heeft de paperback aangeschaft nadat ik enkele maanden geleden dit boek als aankoopsuggestie had doorgegeven.

Rating:
★★★★

Hebban Reading Challenge 2018
17. Lees een boek dat je in één avond uit hebt
Novelles, geschenkboekjes van 100 bladzijden of een dunne roman van het dubbele.

De gekuiste versie bevat 294 bladzijden. Ik heb de gekuiste versie in één trek uitgelezen. Het verhaal is spannend genoeg om verder te lezen om toch maar te weten te komen hoe het eindigt.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: