Gebroken meisjes

voorkant boekTitel: Gebroken meisjes
Auteur: Simone St. James
ISBN: 9789026344596
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Vermont, 1950. Voor ongewenste meisjes en meisjes die niet in de pas lopen is er het internaat Idlewild Hall. Vier meisjes sluiten er vriendschap, fluisteren elkaar ’s nachts geheimen in en horen geruchten dat het er spookt. Totdat een van hen verdwijnt. 2014. Journalist Fiona Sheridan kan maar niet in het reine komen met de moord op haar zus, twintig jaar geleden nabij Idlewild Hall. Hoewel de moordenaar is opgepakt, gelooft Fiona niet dat de zaak echt is opgelost. Dan hoort ze dat iemand het inmiddels vervallen Idlewild Hall heeft gekocht en het wil restaureren.

Tijdens de werkzaamheden wordt een lugubere vondst gedaan en Fiona ontdekt dat sommige geheimen wellicht beter verborgen hadden kunnen blijven…

Persoonlijke mening:
Gebroken meisjes is een verslavende thriller die onmiddellijk jouw aandacht pakt en vasthoudt tot het einde. Het boek wisselt tussen 1950, waar je meer te weten komt over de personnage die in de kostschool woonden en 2014, waar Fiona – een journalist – op onderzoek uitgaat, samen met haar vriend Jamie – een politieagent.

Fiona is haar zus verloren 20 jaar geleden op de terreinen van de kostschool Idlewild Hall. Zij werd er vermoord. Idlewild werd reeds in 1979 gesloten en staat sindsdien er verlaten bij en verwilderd steeds verder aangezien niemand er iets mee te maken wil hebben. Idlewild heeft de reputatie “haunted” te zijn.

Het verhaal is spannend van het begin tot het eind. Steeds kom je meer te weten welke geheimen Idlewild verborgen houdt. En geloof me dat zijn er heel wat.

Rating:
★★★★★

AANRADER

Hebban Reading Challenge 2019
Januari – Lees een boek dat je werd getipt door de Hebban boekentipper
Om een tip te krijgen van de Hebban boekentipper dien je 3 favoriete boeken in te geven:
* Mooie meisjes – Karin Slaughter
* Ik zie jou – Clare Mackintosh
* Mijn zus – Michelle Adams
Als tweede (optionele) stap kun je wat meer toelichting geven over wat je wel en niet goed vindt. Deze stap heb ik overgelaten. De derde stap geef je je keuze van hulplijn. Ik koos voor “Hebban genreclub”. Je krijgt jouw tip binnen enkele werkdagen in jouw mailbox. Ik ben benieuwd wat het zal worden.

Enkele uurtjes later zat de boekentip in mijn mailbox:
“Hoi Musquito,

Leuk dat je onze Boekentipper uitprobeert! Altijd leuk om een boek voor iemand anders te mogen uitzoeken! 

Ik las een paar dagen geleden Gebroken meisjes van Simone St. James en ik denk dat dat boek wel eens in jouw straatje zou kunnen passen.

De auteur is er zeer goed in om een bepaalde sfeer te creëren. Duister, donker en dreigend, je zou er zelf schrik van krijgen. Bijzonder hoe ze met vrij standaard thrillerelementen, denk daarbij aan een verdwijningszaak en een paar moorden, toch een heel origineel verhaal weet neer te zetten. Er wordt heel de tijd geswitcht tussen 1950 en 2014, en daarbovenop zijn er flashbacks naar de jaren 90. Spannend! Tel daarbij op de goed uitgewerkte karakters en een plot die erg goed in elkaar zit en je hebt een echt goed verhaal. Hier en daar een onverwachte wending maakt het geheel af.”

Ik had de optionele stap van extra informatie overgeslaan, maar volgende keer zal ik die wel invullen. Settings ouder dan 1980 verliezen mijn aandacht en ouder dan 1900 ben ik al helemaal niet meer geïnteresseerd. Aangezien het mijn tip is, zal ik het boek heb ik het boek toch gelezen in de hoop toch verrast te worden.

En of ik onder de indruk ben, zeker en vast. Dank je wel Greet Braem voor de tip. Ik heb van de eerste seconde tot de laatste genoten van deze verslavende thriller. Een kostschool in de moderne tijd zou belange niet de juiste setting en gevoel oproepen als een kostschool in 1950 die dan bovendien nog eens behekst is. Ik hou zeker en vast van de afwisseling tussen het verleden en het heden. Ik kan zeker iedereen dit boek aanraden.

Overzicht pagina Hebban Reading Challenge 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: