De snijkamer

voorkant boekTitel: De snijkamer
Reeks: C.J. Townsend #3
Auteur: Jilliane Hoffman
ISBN: 9789026133978
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Het lichaam van een verdwenen studente wordt gevonden in een vuilcontainer. Een afschuwelijk einde voor een jonge vrouw, maar dat is nog niets vergeleken met de horror die zij heeft moeten doormaken in haar laatste uren: gedrogeerd en gemarteld voor het plezier van een online publiek van zieke sadisten.
Rechercheur Manny Alvarez en de jonge, ambitieuze assistent officier van justitie Daria DeBianchi moeten samenwerken om de zaak op te lossen. Hun onderzoek legt een nieuw patroon bloot tussen een verbijsterend aantal onopgeloste moorden en vermissingen door het hele land â en hun enige aanwijzing is de getuigenis van veroordeelde seriemoordenaar William Bantling. Hij is persoonlijk bekend met de gruwelijke praktijken van de organisatie achter deze misdaden. Bantlings informatie is te koop: hij wil zijn terdoodveroordeling ongedaan gemaakt zien. Maar voor Manny en Daria is dit pas het begin van de nachtmerrie, en wat betekent dit voor officier van justitie C.J. Townsend?

Persoonlijke mening:
Ik was laaiend enthousiast na het lezen van “Vergelding“, maar even hard teleurgesteld in het volgende deel “De laatste getuige“, dat ik aan het derde deel “De snijkamer” met enig terughoudende voorzichtigheid begon. De snijkamer is net als Vergelding opgedeeld in verschillende delen.

In het eerste deel kom je te weten welke vreselijke zaken mooie vrouwen worden aangedaan om ze nadien te vermoorden en hun lijk te dumpen als afgedankt afval. Dit wordt allemaal heel mooi beschreven. Je krijgt net altijd genoeg nieuwe informatie om geboeid te willen verder lezen.

Stelselmatig wordt in het tweede deel de spanning opgebouwd. Er is een nieuwe procureur voor de staat Florida aangezien C.J. Towsend gevlucht is naar een andere staat. Aangezien zij samen met haar lover en politierechercheur Dominic Falconetti gevlucht is, neemt Manny – alias de beer – het van hem over als belangrijkste rechercheur. Meer en meer lijkt het erop dat de nieuwe moorden allemaal gelinkt zijn aan de Cupido-zaak waar C.J. enkele jaren geleden de doodstraf bekomen had. Ook komt de ter dood veroordeelde Cupido seriemoordenaar terug in beeld. Hij beweert informatie te bezitten die hen kan helpen bij hun onderzoek.

In het derde deel wordt de spanning verder opgebouwd en gebeurt het meest ondenkelijke en dat terwijl Miami zich klaar maakt voor een orkaan die elk moment aan land kan komen aanwaaien. En als je dan denkt dat het niet meer erger kan, o jawel hoor, het kan altijd erger.

De snijkamer is net als “Vergelding” een superspannende thriller met een goede opbouw. Het eindigt met een climax en smaakt naar meer.

Rating:
★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: