De laatste getuige

voorkant boekTitel: De laatste getuige
Reeks: C.J. Townsend #2
Auteur: Jilliane Hoffman
ISBN: 9789026136672
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Het politiekorps van Miami wordt opgeschrikt door een ongebruikelijke reeks moorden: agenten uit de eigen gelederen worden omgebracht, waarbij de plaats delict steeds duidelijk in scène is gezet. De politie herkent de hand van een seriemoordenaar en zet rechercheur Dominick Falconetti op de zaak. Zijn vriendin en openbare aanklager C.J. Townsend wordt aan het team toegevoegd, aangezien zij enkele jaren geleden het onderzoek leidde naar de beruchte lustmoordenaar Cupido en hem achter de tralies zette. Maar nu, drie jaar later, is de terreur terug in de straten van Miami. Al spoedig begint C.J. te vermoeden dat er een geheel ander motief is, dat haar persoonlijk raakt op een gruwelijke manier.

Persoonlijke mening:
De laatste getuige vliegt er meteen in. Het verhaal start in de rechtbank en je krijgt onmiddellijk het gevoel “Oh, nee, dat kan niet waar zijn”. Na wat er allemaal gebeurde in “Vergelding” en hoe C.J. Townsend zich daar doorheen gesleurd heeft, hoop je nu echt dat het een droom is. Alright, de spanning gaat gewoon verder waar ze geëindigd is.

Helaas is de spanning van korte duur. Na het inleidend hoofdstuk valt de spanning helemaal terug en vind ik het verhaal eigenlijk vrij langdradig. Het boek heeft ook veel minder bladzijden dan het vorig boek en het duurt tot meer dan over de helft van de boek vooraleer er terug een beetje spanning opgebouwd wordt.

Zelfs het einde vond ik alles behalve spannend. Het is wel duidelijk dat de kous hier nog niet af is. Ik ben een beetje teleurgesteld in dit boek, zeker omdat in “Vergelding” de lat heel hoog werd gelegd.

Rating:
★★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: