Vergelding

voorkant boekTitel: Vergelding
Reeks: C.J. Townsend #1
Auteur: Jilliane Hoffman
ISBN: 9789026136665
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Bij haar New Yorkse appartement wordt Chloe Larson opgewacht door een man met een clownsmasker op. Hij verkracht en mishandelt haar en laat haar voor dood achter. Ze overleeft de aanval en besluit de stad te verlaten om in Miami een nieuw leven te beginnen.
Twaalf jaar later zaait de seriemoordenaar Cupido angst onder de bevolking na een reeks verkrachtingen en moorden op jonge blondines. Wanneer Chloe, die inmiddels officier van justitie is, geconfronteerd wordt met de verdachte herkent ze de stem van haar toenmalige verkrachter. Ze zweert dat ze niet zal rusten voor hij in de dodencel zit. Vergelding? Of gerechtigheid?
Maar Cupido is een genadeloze tegenstander en heeft zelf ook nog enkele trucs achter de hand

Persoonlijke mening:
Vergelding is een spannende thriller opgebouwd in 3 delen. Het eerste deel schets het verleden waar een jonge rechten studente brutaal verkracht wordt.

Het tweede deel beschrijft het heden waar een seriemoordenaar het op jonge blondines gemunt heeft. De jonge studente is inmiddels een advocate van het Openbaar Ministerie. Zij herkent haar verkrachter in de rechtzaal. Hoe ze hiermee omgaat, welke keuzes ze maakt (rechtvaardigheid of ethiek), welke lijdensweg er begint,… kom je allemaal in dit deel te weten.

Het derde deel gaat over het proces zelf. Zal het lukken om de beklaagde schuldig verklaard te krijgen? In dit deel merk je steeds meer en meer dat bepaalde zaken wel heel netjes op zijn plaats vallen, iets te netjes. Ik had op een bepaald moment wel al door wie de moordenaar is.

Ik hou wel van thrillers die er direct invliegen en spannend blijven tot op het einde. Verhalen vanuit het standpunt van het gerecht vind ik ook altijd heel boeiend.

Rating:
★★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: