Blog #2018-033 “2019 here I come”

foto van Born Legend.Zoals bij elke jaarovergang maken mensen “goede voornemens” die ze dan na een week al laten varen. Ik doe al jaren hieraan niet meer mee, ik maak geen goede voornemens want ik kan mij er toch niet aan houden. Mijn motto blijft “Pluk de dag”. Ook voor deze jaarovergang zal dit niet anders zijn. Wil dit dan zeggen dat ik geen doelen maakt? Nee, absoluut niet, maar ik maak die wanneer die spontaan bij mij opkomen.

Onlangs las ik de blog van Tante Truus over Maak al je dromen waar door doelen te stellen en het zette mij toch aan het denken. Ik zou heel graag in Heide wonen omdat de winkels en het station op wandelafstand zijn. Ik dacht altijd dat dit niet zou kunnen omdat Heide stukken duurder is dan Kalmthout en Essen. Naar aanleiding van de blog ben ik beginnen rekenen en ik ga toch voor mijn droom gaan.

Een tweede droom van mij blijft om nog 20 kilo af te vallen. Tijdens 2018 ben ik wel 10 kg van de gewenste 30 kilo afgevallen, maar verder dan dat ben ik niet geraakt. Ik vind het al heel super om in een jaar om direct te vergeten nog steeds de 10 kilo kwijt te zijn en het zo te hebben kunnen behouden. Ook hier zal ik het stappenplan van Tante Truus toepassen en wie weet tegen eind 2019 is mijn droom gerealiseerd. Ik geloof er alvast in en ben er volledig klaar voor.

Voor degene die het nog niet zouden weten, sinds ik een e-reader heb, lees ik veel meer boeken. Bookspot, waar ik al mijn boeken koop, heeft vaak geweldige acties met superkortingen waardoor ik al heel wat boeken heb die te wachten staan om gelezen te worden. Ik heb minstens 10 uur per week reistijd op de trein die ik dan spendeer aan lezen. De NMBS is zelfs zo vriendelijk om ons wat extra reistijd te gunnen om diverse redenen: personen aanwezig op het spoor, persoonsaanrijding, vee op de sporen, treinbegeleider/bestuurder nog aanwezig op een andere trein met vertraging, defecte locomotief en mijn favoriet “kabeldiefstal”. Begin november heb ik deze hippe site “Hebban” ontdekt. Bij Hebban organiseren ze jaarlijks een leuke reading challenge. Helaas was er veel te weinig tijd om de Hebban Reading Challenge 2018 af te werken met zijn 50 opdrachten. De Hebban Reading Challenge 2019 is reeds bekend en zijn maar 12 opdrachten. Ik vond de opdrachten van 2018 echt wel leuk, dus ik zal voor beide challenges gaan in 2019. Je kunt mijn status volgen op mijn pagina’s Challenge 2018 en Challenge 2019. Hebban gaf tijdens de advent een gratis e-book. Ik heb dus al verschillende e-books die in aanmerking zullen komen voor de challenges.

De eerste opdracht voor de Challenge 2019 is “Januari – Lees een boek dat je werd getipt door de Hebban boekentipper”. Om een tip te krijgen van de Hebban boekentipper dien je 3 favoriete boeken in te geven:
* Mooie meisjes – Karin Slaughter
* Ik zie jou – Clare Mackintosh
* Mijn zus – Michelle Adams
Als tweede (optionele) stap kun je wat meer toelichting geven over wat je wel en niet goed vindt. Deze stap heb ik overgelaten. De derde stap geef je je keuze van hulplijn. Ik koos voor “Hebban genreclub”. Je krijgt jouw tip binnen enkele werkdagen in jouw mailbox. Ik ben benieuwd wat het zal worden. Enkele uurtjes later zat de boekentip in mijn mailbox:
“Hoi Musquito,

Leuk dat je onze Boekentipper uitprobeert! Altijd leuk om een boek voor iemand anders te mogen uitzoeken! 

Ik las een paar dagen geleden Gebroken meisjes van Simone St. James en ik denk dat dat boek wel eens in jouw straatje zou kunnen passen.

De auteur is er zeer goed in om een bepaalde sfeer te creëren. Duister, donker en dreigend, je zou er zelf schrik van krijgen. Bijzonder hoe ze met vrij standaard thrillerelementen, denk daarbij aan een verdwijningszaak en een paar moorden, toch een heel origineel verhaal weet neer te zetten. Er wordt heel de tijd geswitcht tussen 1950 en 2014, en daarbovenop zijn er flashbacks naar de jaren 90. Spannend! Tel daarbij op de goed uitgewerkte karakters en een plot die erg goed in elkaar zit en je hebt een echt goed verhaal. Hier en daar een onverwachte wending maakt het geheel af.”
Ik had stap 2 toch moeten invullen want ik haat oude settings (ouder dan 1980 en mijn interesse haakt al af), maar aangezien dit mijn boekentip is, zal ik het toch lezen. Ik heb reeds het boek aangeschaft en wie weet wordt ik wel verrast.

De challenge van 2018 heeft wel enkele pittige uitdagingen. Eerst en vooral heb ik de opdracht van een Bekende Nederlander veranderd in Bekende Vlaming. Daarnaast heb ik geen idee hoe ik een boek moet vinden dat verschenen is in mijn geboortejaar (1980). Ik veronderstel dat er een e-books zullen zijn van boeken verschenen in 1980. Ik vraag mij af of de bibliotheek boeken heeft van 1980. Hoe zoek ik eigenlijk welke boeken verschenen zijn in 1980? Iemand die mij hiermee op weg kan zetten?

2019 I AM READY FOR YOU! HERE I COME!

12 Comments on “Blog #2018-033 “2019 here I come”

 1. Wat tof dat ik je heb mogen inspireren! Ik weet zeker dat je je doelen gaat bereiken. De eerste stap heb je al gezet; je hebt het opgeschreven. En door je einddoel in stukken te ‘hakken’ door subdoelen te maken wordt het alleen maar makkelijker om je einddoel uiteindelijk te bereiken. Succes en hou ons op de hoogte!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hebban is een fijne site! Als je een Karin Slaughter fan bent, mag ik je dan de boeken van Arlidge aanraden? Die lees je in 1 dag uit, heerlijk spannend! Ik ga eens even je blogs lezen, bookspot, nooit van gehoord. Groetjes!

  Geliked door 1 persoon

  • Hebban is zeker een fijne site. Ik ben heel blij dat ik die eind vorig jaar ontdekt heb. Ah ja, ik heb inderdaad al een boek van Arlidge aangekocht en ben er benieuwd naar. Ik heb nog veel boeken te lezen en als ik aan een reeks begin, wil ik die ook beëindigen vooraleer aan een nieuwe reeks/boek te beginnen, dus Arlidge staat nog niet direct op mijn planning. Ik ontbreek ook nog veel boeken van Karin Slaughter.

   Bookspot heette vroeger ECI en nog heel vroeger NBC (Nederlandse Boekenclub). Je hebt zowel een Nederlandse (bookspot.nl) als een belgische (bookspot.be) site. Het leuke is dat ze dagdeals, weekdeals en weekenddeals hebben waar er tot 50% van de prijs afgaat. Bovendien maken ze ook vaak themapromoties. Zo heb ik al een mooie collectie boeken aangelegd die allemaal staan te popelen om gelezen te worden.

   Geliked door 1 persoon

   • Ik ben geabonneerd op Bookchoice, elke maand 8 Ebooks voor €3,99 of als je een kortingscode ergens kunt scoren voor €2,99. Er zit altijd wel 1 boek tussen dat mijn interesse wekt en voor die prijs krijg je er 7 bij. Zo heb ik de twee thrillers van Linda Jansma leren kennen, wauw. Ik wacht met smart op nr 3. Maar bookchoice laat je oa kennis maken met schrijvers die je zo 123 niet kent. Als ebook en/of per audioboek. Heerlijk op je mobiel luisteren tijdens die 10 uur in de trein. Aanrader. De boeken worden ook je eigendom. Met de ANWB krijg ik €1 korting per maand. Leuke actie!

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik weet niet of je fb hebt, zodat je dit bericht kunt lezen. Maar nu is een lidmaatschap voor de eerste 3 maanden slechts €0,99 voor 8 ebooks. Misschien leuk voor je!

  Like

  • Ah ja, ik kan het lezen en heb FB. Ik zal eens zien. Ik ga niet zo snel over op abonnementen, ik hou van vrije keuze, maar wie weet kun je wel anderen overtuigen die mijn blog ook lezen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Hi Musquito! Ik wil ook 20 kg afvallen en ben eind december ook een blog begonnen. Er staat nog niet veel op, maar dat komt nog wel. Ik hoop dat we elkaar kunnen bemoedigen.
  Ken je Brian Tracy?
  Als je: ‘ brian tracy pdf ‘ intikt bij Google dan krijg je een hele rits gratis te downloaden boeken over doelen stellen, timemanagement, uitstelgedrag te boven komen, geen smoezen meer verzinnen enz. Ook op YouTube veel filmpjes van hem. Alles in het engels.
  Eat that frog heb ik in het nederlands als e-book en kan ik je sturen denk ik, als dat gaat.

  Like

  • Nog nooit van Brian Tracy gehoord, maar zal het eens opzoeken. Ik heb “Uitstelgedrag” van Piers Steel gelezen die ook al een grote hulp is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: