Blog #2018-032 “Winterse avonturen”

DE819D25-55D3-4632-A479-8A1FE1D02DDA[1].jpgHet is weeral die tijd van het jaar, de kerstbomen, kerstversiering, kerstverlichting versieren het straatbeeld. Het straalt warmte uit tijdens deze donkere koude periode van het jaar. Ik hou wel daar wel van, behalve het feesten zelf, veel te druk naar mijn goesting. Het is trouwens bewezen dat mensen die vroeg hun kerstboom boven halen gelukkiger zijn. Ik hou ook van kerstbomen, maar niet van die zelf ineen te puzzelen, noch ze te versieren en nog vele minder van ze af te breken. Daarom had ik vroeger zo’n kleine kerstboom gekocht met glasvezel erin verweven die dan licht uitstraalde van de draaiende kleurschijf. Deze kerstboom heb ik in 10 jaar tijd niet meer boven gehaald, maar ik verhuis hem zeker mee. Ik zal volgend jaar wel merken of hem nog werkt of niet. Haha, de prijs hangt er zelfs nog in BEF op, is dus al een antieke geval.

WP_20181208_16_58_01_Pro (2).jpgOok kerstmarkten zijn overal terug te vinden. Vorig jaar zijn we naar de opening van de kerstmarkt te Antwerpen geweest en er was een hele mooie lichtshow op het gemeentehuis, euh pardon, het stadhuis. Dit jaar wou ik zeker terug naar de opening, wat vorige week zaterdag was. Helaas dit jaar geen lichtshow, alleen sneeuwvlokken die geprojecteerd werden. Het was er vrij druk, je moest je door de menigte drummen als je ergens heen wilde. Op de koop toe begon het dan nog eens te regenen. Tijd om een caféke op te zoeken. Na terug opgewarmd te zijn, is het tijd om naar huis te vertrekken. Ik sta op het perron te wachten op de trein naar Essen, nog een kleine 10 minuten wachten. Eerst komt de Benelux-trein naar Amsterdam er nog aan. Ik sta vrij langs achteren want de trappen in Essen bevinden zich achteraan. De treinbegeleiders geven het signaal dat de trein kan vertrekken en stappen op, ook hun laatste deur gaat dicht. Toch zie ik een individu met de treinbestuurder discussiëren. Ik kan niet horen waarover het gaat, maar vermoed dat het gaat dat hij te laat is en niet meer op de trein mag. Ineens springt de man voor de trein op de sporen. Iedereen op het perron is aan de grond genageld en met verstomming vraagt iedereen zich af of we het wel goed gezien hebben. De treinbestuurder is niet onder de indruk en vertrekt toch met de trein, maar de man blijft op de sporen. Er zit niets anders op voor de treinbestuurder om de trein terug te stoppen. Dan pas springt de man terug van de sporen op het perron. Ik sta ongeveer aan de deur waar de treinbegeleiders opgestapt zijn en ze zijn zich van geen kwaad bewust, tot op het moment er een deur in het midden van de trein terug geopend wordt. Ineens zie je hun verbazing en ook zij openen terug hun deur. Ik weet niet hoelang de trein er nog gestaan heeft en hoe het afgelopen is want mijn trein werd verspoord en vertrok nog voor de Benelux trein. Je hebt toch echt egoïstische idiote mensen op de wereld! Het zou mij niet verbazen dat hij ook van de kerstmarkt kwam en alle glühwein en jenever geproeft heeft.
De volgende dag kijk ik de rekening na van het caféke want ik vond het wel veel, maar had er niet bij stil gestaan de avond zelf. Ik merk op dat er 2 flessen wijn werden aangerekend in plaats van 2 glazen. Ik heb dan maar contact opgenomen en ik moet zeggen dat ik heel blij ben van hun service. Ze hebben zonder meer het verschil terug gestort op onze rekening.

Vorige week ben ik ’s avonds na het werk nog eens naar de kerstmarkt geweest en nu was het er veel rustiger. Je kon tenminste gemakkelijk overal passeren. Uiteraard helpt jenever tegen de kou. Eigenlijk is dit wel vrij duur, 15 euro voor 6 jenevershotjes, voor die prijs heb je een hele fles in de supermarkt. Het voordeel van jenever op een kerstmarkt is dat je verschillende smaken eens kunt proeven. Sommige hebben een vrij hippe naam zoals “Spicy Lips”, dat drink je voor de naam alleen al. Nu het was rustiger was op de kerstmarkt heb ik ook mijn mozaïeklamp gekocht. Ik vind dat heel mooi en heeft een gezellige sfeer. Het zal zeker mooi staan in mijn volgend appartement. Nu vind ik die toch te mooi om nog maanden opgeborgen te laten, dus ik heb ze nu al bovengehaald. Ik ga zeker nog eens terug naar de kerstmarkt want ik wil nog zo’n dreamcatcher en er stond ook een standje met deze spullen.

Bij kerstmarkten hoort ook sneeuw. We hebben er lang moeten op wachten (is potverdorie 75% van het jaar zomer geweest), maar deze ochtend was het zover! Sneeuw!!! Wat was ik verrast toen ik de gordijnen opende. Doeme, ik rijd niet met de auto door de sneeuw om boodschappen en ik heb nog 10 minuten voor de trein vertrekt. Dat wordt heel krap, zeker als de trottoirs niet volledig sneeuwvrij zijn. Ik waag het erop en als ik het station van Essen binnenstap zie ik de trein in beweging, hopelijk rijdt hij juist het station binnen en niet juist buiten, maar helaas, hij reed net weg. Verdorie, heb ik mij gehaast voor niets en de volgende is pas een uur later. Toch een klein beetje gefrustreerd druip ik terug af tot ik de bus opmerkt naar Kapellen. Hmmm, eens vragen aan de bestuurder of deze ook in Kalmthout passeert, en jawel hoor, daar stopt hem. Ik heb dus de bus genomen in de veronderstelling Essen-Kalmthout zal nog wel meevallen met de bus qua tijd. Hmmm, was dat een serieuse foute veronderstelling toen ik de bus zag afdraaien richting Nederland om zo heel de Horendonk, Nieuwmoer om vervolgens via Achterbroek naar Kalmthout te rijden. Ja, ik heb dus niet zoveel tijdwinst gemaakt met de bus. Enfin soit, ik ben op mijn bestemming geraakt, heb mijn boodschappen gedaan en nu terug te voet naar het station van Kalmthout. Geen enkel idee wanneer de trein naar Essen daar aankomt, dat zoek ik wel op als ik mij op het perron bevind. Verdorie, de trein is net 10 minuten geleden vertrokken en de volgende komt pas binnen 50 minuten. Gelukkig heb ik mijn boek mee en voor ik het weet is de trein er al. Intussen was er een hele lieve dame ook op het perron aangekomen en we zijn aan de praat geraakt over het weer, boodschappen, prijsverschil tussen België-Nederland. Dit gebeurt niet vaak dat ik zomaar met vreemden praat, maar deze ochtend stond ik er wel voor open. Ik ben weer een ervaring rijker geworden.

Tot zover mijn avonturen van de voorbije dagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: