Soms lieg ik

voorkant boekTitel: Soms lieg ik
Auteur: Alice Feeney
ISBN: 9789044976977
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Er zijn drie dingen die je over me moet weten:
1. Ik lig in coma
2. Mijn man houdt niet meer van me
3. Soms lieg ik

Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten.
Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar.
Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is?

Persoonlijke mening:
Het moet verschrikkelijk zijn om te lijden aan het locked-in syndroom, alles horen maar niet kunnen reageren. Het is zo een thriller die je een tweede keer dient te lezen omdat het verhaal zo bizar in elkaar zit en manipulatief opgebouwd is, dat je een tweede keer aandachtiger zal zijn, zeker als je weet hoe het eindigt. Ik had vaak van die momenten “Huh?” en als je dan beter nadenkt, dan stond het inderdaad niet zo beschreven, maar jouw geest maakt het ervan, je wordt ook wel een beetje in die richting geduwd om bepaalde aannames te maken.

Het einde is helemaal verrassend, totaal niet zien aankomen. Ik heb mij heel het boek wel afgevraagd wat het verhaal met de titel te maken heeft, het wordt ook zelfs nog op het einde nog eens vermeld, maar ik zal zeker iets gemist hebben. Ik vond deze thriller maar middelmatig en sta niet te springen om het boek te herlezen in de toekomst.

Rating:
★★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: