De tattooverzamelaar

voorkant boekTitel: De tattooverzamelaar
Auteur: Alison Belsham
ISBN: 9789044353891
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Wanneer Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig.

Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

Persoonlijke mening:
Het boek heeft eigenlijk wel een goed gevonden thema: tatoo’s stelen om er dan leer van te maken zodat ze eeuwig bewaard blijven. Uiteraard heel luguber en not done voor personen met een gezond brein.

Het politieonderzoek komt traag op gang wegens interne strubbelingen, geen aanknopingspunten en op de koop toe geloven ze niet in de theorie van een tattoodief. Wanneer het er toch meer en meer op lijkt dat de tattoo’s het motief van de moorden zijn, komt het onderzoek op gang en zeker omdat de tattoodief een fout maakt waardoor er een levende getuige is. Alleen zit de zaak wat complexer in elkaar dan dat de politie vermoedt, de tattoodief handelt in opdracht van een verzamelaar.

Het boek leest vlot want er is genoeg spanning. Je wil altijd maar verder lezen om te weten hoe het eindigt, kan de politie tijdig de dief stoppen? Er zitten ook een aantal plottwists die ik absoluut niet zag aankomen. Ik had zelfs geen enkel idee wie de verzamelaar was tot het op het einde van het boek bekend wordt.

Rating:
★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: