Rêve d’Asie

WP_20181029_18_40_14_Pro[1]

 

 

 

Rêve d’Asie
Type: Restaurant

Rue Jules van Praet 19
1000 Brussel

 

 

 

 

WP_20181029_18_43_59_Pro[1]

Persoonlijke mening:
Ik ben eigenlijk nog niet zo vaak in Brussel geweest, vanuit West-Vlaanderen is dit nogal ver en nu ik in Essen woon, blijft Brussel ver. Ik werk in Mechelen en vanuit Mechelen is het amper 20 minuten met de trein. Tijd om eens Brussel te verkennen (en dan vooral de horeca). Ik hou van Thaise en Vietnamese keuken, is zou alle dagen Thais kunnen eten. Thais is veel lichter en verfijnder dan Chinees. De keuze was dan ook snel gemaakt voor een Thais restaurant en zeker omdat mijn collega dit restaurant aanraadde.

Als er “Mai Tai” op de kaart staat, neem ik dat altijd als aperitief. Deze variant van Mai Tai was bitter (degene in Mai Thai te Antwerpen is zoeter), maar bitter is het best om als aperitief te nemen, zou de eetlust opwekken.

wp_20181029_19_09_43_pro1.jpg


Als voorgerecht ben ik gegaan voor de “Gemengde loempia’s”. Deze waren ook zeer lekker en ik kon toch niet kiezen welke loempia’s ik wilde, dus zo’n mix is een goed alternatief.

WP_20181029_19_34_35_Pro[1]

De keuze voor hoofdgerecht was iets moeilijker aangezien ik zowel vlees, eend of garnalen lust. Ik ben uiteindelijk gegaan voor “Rundvlees met Chinese paddestoelen”.

 

Als afsluit nog een “Sake” als digestief.

Rêve d’Asie is een heel gezellig restaurant in hartje Brussel met hele lekkere gerechten. Je wordt er vriendelijk onthaald en de bediening is er vlot. Ze zijn de Franse taal iets machtiger dan de Nederlandse, maar in Brussel kan dat nu toch geen probleem zijn. Het decor is niet typisch Thais, maar wel origineel. Er hangen stoelen en kaders in (jaja, je leest het goed IN, niet aan) de muur. Aan het plafond hangt zelfs een riksja.

Rating:
★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: