Wraakzucht

voorkant boekTitel: Wraakzucht
Reeks: Johan Pieters #2
Auteur: Tom Bergs
ISBN: 9789460794285
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
In een bejaardentehuis in Keerbergen wordt oud-politieman Georges Tambeur koelbloedig doodgeschoten. Vrijwel meteen komen speurders Johan Pieters en Sophie D’Hondt erachter dat het wapen waarmee de man werd vermoord, gestolen werd tijdens een woninginbraak in Boortmeerbeek. Maar was dat wel echt een inbraak of is er meer aan de hand? Het onderzoek leidt hen naar nog meer bejaardentehuizen in de regio en ook naar Brouwerij Haacht. De speurders komen terecht in een onderzoek met veel kandidaten, verschillende motieven, maar amper bewijzen. Op de koop toe moeten ze het ook nog eens met een man minder zien klaar te spelen. Hoofdinspecteur Louis Fransen, die het team jarenlang geleid heeft, gaat immers met pensioen. Slagen ze er ook zonder zijn hulp in om de dader tijdig te klissen? En hoe gaat het nu verder met Johan en Luna? Je ontdekt het in een verhaal waar naast wraak, ook liefde een rode draad is.

Persoonlijke mening:
Net als zijn vorig boek hou ik ervan dat de verhalen afspelen in België en dat ik een beetje de streek ken. Deze keer krijgen Johan Pieters en zijn team een complexe moordzaak in handen. Het verhaal is spannend en heel verrassend. Ik had geen enkel idee wie het nu kon zijn want het zat wel complex in elkaar. Iedereen leek wel verdacht te zijn en iets met de moord te maken te hebben. Verrassend einde. Ik vind dit boek al beter dan het eerste (Dubbelleven) maar toch nog altijd maar middelmatig.

Rating:
★★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: