Blog #2018-026 “verkiezingen”

KnipselHet is weeral zover, de omgeving wordt volgeplakt met allemaal koppen in verschillende kleurtjes. Deze keer is het de eerste keer dat ik ga stemmen voor de gemeente Essen, vorige keer was nog voor stad Sint-Niklaas.

Ik woon heel graag in Essen, ik wil er absoluut niet meer weg. Net zoals de ooievaar, eens geland, wil je er niet meer weg. Ik zie een bruisende levende gemeente die netjes onderhouden is en wordt, genoeg activiteiten zoals avondmarkten, nieuwjaarsreceptie,…
Ja, onze Gaston is goed bezig!

Gaston heeft niet mijn politieke kleur, maar kleur is niet meer zo belangrijk als vroeger, het is geen schande meer als je eens met een ander kleurtje je dag kleurt. En aangezien dat ik Gaston goed bezig vind en hij bovendien nog sympathiek is, krijgt Gaston Van Tichelt mijn stem op zondag 14 oktober 2018. Vorige week werd de definitieve lijst gepubliceerd en het viel mij onmiddellijk ook op dat er geen groene noch blauwe partij aanwezig is in Essen. In al mijn tijd van gemeenteraadsverkiezingen heb ik dit nog nooit geweten. Het is echter geen probleem want het zijn ook niet mijn politieke kleuren. Weet je nog niet op welke partij je zal stemmen, doe dan de stemcheck.

Wat mis ik nog in Essen?
Onze bibliotheek is verouderd, maar die van Kalmthout daarentegen is super hip en modern en met de trein is dat nu niet zo ver van Essen (met de auto ook niet ), dus ik lig er niet van wakker.
Ik mis gele containers voor papier zoals in Kalmthout.
Ook mis ik een strenger beleid om dierenmishandelaars aan te pakken want facebook staat vol met berichten over mishandelde, vergiftige, verdwenen dieren. Volgens deze berichten zou de gemeente ook niet bij dode dieren de chip checken wegens “tijdsgebrek”. Grote nalatigheid in mijn ogen! Baasjes willen altijd weten wat er met hun dier is gebeurd!
Onlangs wou ik in het weekend gaan wandelen in de Kalmthoutse Heide, maar had de trein net gemist en er is er maar 1 per uur, dat ik mijn plan aangepast had. Ik wandel wel de fietsostrade af en pak de volgende trein wel in een volgend station. Tot mijn grote verbazing is die niet af tussen Essen en de Wildert… Daardoor miste ik net opnieuw de trein van een uur later in de Wildert want je doet er net iets langer over dan een uur aangezien de route met een grote omweg ligt.

Ieder verkiezingen is het opnieuw dezelfde zever over de bijzitters. Ik ben van mening dat het de beurt is aan werklozen om ook eens iets terug te doen voor de maatschappij. Het wordt tijd dat er werklozen opgeroepen worden. Laat de werkende bevolking gerust op hun vrije zondag. Ik vertek iedere werkdag ’s morgens al om 5:55 (ja met een fluohesje want sommige plaatsen in Essen zijn wel heel donker) en heb dus geen zin om op een zondag vroeg op te staan om bijzitter te zijn. Ik heb er alle begrip voor dat iedereen door omstandigheden werkloos kan worden en heb er dus geen enkel probleem mee dat een deel van mijn inkomen doorgeschoven wordt naar werkloosheidsuitkeringen. Daarom vind ik dat de werklozen nu maar eens voor een keer vroeg moeten opstaan zodat de werkende bevolking kan uitslapen. Er wordt natuurlijk commentaar gegeven dat werklozen niet mogen bijverdienen, ja pas dan de wetgeving aan ofwel door dit een uitzondering te maken ofwel door de vergoeding af te schaffen. Ik ben trouwens niet van overtuigd dat de vergoeding verhogen van 20 EUR naar 200 EUR mij zou kunnen overtuigen om toch vroeg op te staan (De Standaard). Voor mij is dit geen prikkel, ik waardeer mijn vrije tijd veel meer dan de vergoeding. Gelukkig ben ik nog maar 1 keer bij een verkiezing opgeroepen in mijn jonge twintiger jaren en had ik een uitzondering aangevraagd en gekregen omdat ik de dag nadien examen had.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: