Blog #2018-025 “boksen”

WP_20180923_10_00_38_Pro_(2)[1]Het is een tijdje geleden dat mijn laatste wekelijkse blog verscheen. Ik heb een aantal zware maanden achter de rug. Augustus was een inspiratieloze maand en ik had ook niet zo veel zin om te schrijven. De zomer is vermoeiend voor mij en put mij altijd uit. Nog een kleine maand te gaan vooraleer ik mijn groot verlof opneem. Ik voel terug een hernieuwde energie nu de herfst aangekomen is in het land en zal ik terug mijn wekelijkse blogs op nemen. Deze zijn voortaan terug te vinden op zondag in plaats van vrijdag.

Het is geen geheim dat ik met overwicht kamp. Ik let al op mijn voeding en ben al 10 kg kwijt geraakt, maar ik heb de indruk dat dit het maximum is dat ik eruit kan halen zonder extra beweging. De maatschappij is heel druk en heel frustrerend met momenten. Ik had tijdens mijn voorbije moeilijke maanden soms toch echt wel veel te veel negatieve energie waar ik niet altijd wist hoe die gecontroleerd weg te laten glijden. Daarom heb ik beslist om te gaan boksen. Ik zag het echter niet zo zitten om dit alleen te doen en ik polste voorzichtig bij mijn partner of zij ook geïnteresseerd is. Ik ken mezelf, ik kom pas om 18 uur aan thuis en de les begint om 19:30, dus de kans is vrij groot dat ik veel zou passen als ik alleen zou gaan. Met 2 kun je elkaar motiveren. Nu hoop ik wel dat mijn trein tijdig rijdt op dinsdag zodat ik toch op tijd naar de les kan. Dus NMBS, laten we afspreken dat voortaan de treinen op dinsdag steeds op tijd rijden.

Ik koos voor boksen omdat dit gegeven wordt in Essen (Sport Plaza) wat niet zover van mijn deur is. Ik had op voorhand geïnformeerd naar de praktische zaken zoals het een probleem zou zijn dat ik geen conditie heb, een beschadigde heup, nu en dan een reuma opstoot,… Dit was allemaal geen probleem en die conditie zou snel genoeg opgebouwd worden. Ook werd er meegedeeld dat momenteel veel beginners les volgen. Vorige week dindsag hadden we ons ingeschreven voor een proefles.

Onderweg naar huis, merkte ik al op de trein dat ik krampen in mijn buik kreeg. Ik ben toch naar de proefles geweest, maar heb halverwege moeten opgeven bij de tweede reeks sit-ups. En zoals meegedeeld op voorhand was het geen enkel probleem dat ik al “opgaf” in het midden van de les. Ik weet dat ik geen conditie heb, maar het is nog maar eens bewezen. De opwarming is touwtje-springen en er leek maar geen einde aan te komen. Ik wilde mij niet laten kennen en heb het volgehouden, maar mijn kuiten, amaai, veel spieren daar die ik zelden tot nooit gebruik. Als afsluit van de opwarming een reeks van sit-ups en push-up. Sit-ups geen probleem, push-ups dat was een ander verhaal. Vroeger in school kon ik dat ook nooit. De lesgever zag het ineens en gaf als tip als het niet lukt om niet op je voeten te leunen, maar op je knieën. Aha, nu lukt het net om mijn eigen gewicht naar boven te duwen. Na de opwarming tijd voor het echte werk, bokstechnieken. Wow, het gaat snel voor mij om die allemaal te registreren en te onthouden. Nu vergeet ik nog telkens mijn handen voor mijn hoofd te houden. Ik veronderstel dat ik dit snel genoeg zal leren eens ik een paar klappen incaseer op mijn hoofd. Als je me de volgende keer tegen komt met een blauw oog, dan ben ik vergeten mijn handen voor mijn hoofd te houden. Na de les waren we ineens overtuigd en hebben ons ineens ingeschreven voor 6 maanden. Boksen wordt 3 keer per week gegeven op maandag, dinsdag en donderdag, maar voorlopig zullen we het bij 1 keer per week houden om terug op krachten te komen. Ik was stijf de volgende dagen en had geen idee hoeveel spieren ik anders nooit gebruik.

Nu we ingeschreven zijn, was het gisteren tijd om te shoppen voor een sportoutfit aangezien dit niet standaard in mijn kleerkast hangt. Net voor de middag zijn we vertrokken richting Decathlon te Antwerpen. Ik vond het verkeer al vrij druk, maar toen ik de winkel binnenstapte viel ik bijna achterover. Overal kris-kras mensen door elkaar, was precies een bom ontploft. Gelukkig heb je een brede middengang met aanduiding welke sport er in die rayon ligt. Helemaal de middenrij afgestapt om dan te constateren dat “boksen” niet als aparte categorie staat. Terug op zoek en we vonden het vrij snel bij de gewichten. We vonden vrij snel alles wat we nodig hadden: sportschoenen, sporttas, bokshandschoenen, truitjes, shorts/broeken, touwtje, boxing bandage. Het enige dat ik nog ontbreek is een sportbh, maar ik vond de pashokjes niet onmiddellijk terug en ik kon dit nu moeilijk in de rayon zelf passen. Ik ga daarvoor wel naar mijn gewoonlijke lingeriewinkel.

Mijn spieren zijn intussen wel terug soepel, dus ik kan er dinsdag weer tegenaan. We gaan ervoor om de volle les uit te doen!

3 Comments on “Blog #2018-025 “boksen”

  1. Moedig om te gaan sporten. Mij ontbreekt het telkens aan de nodige moed om het vol te houden.
    Dat je voor boksen gekozen hebt vind ik wel bijzonder. Het lijkt me een ideale sport om je frustraties in kwijt te geraken 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: