18 graden onder nul

voorkant boekTitel: 18 graden onder nul
Reeks: Fabian Risk #3
Auteur: Stefan Ahnhem
ISBN: 9789026338045
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Een auto belandt na een wilde achtervolging in de haven van Helsingborg. Bij sectie op de bestuurder, een succesvolle IT-ondernemer in telefoongames, blijkt dat hij ingevroren is geweest. Als de zaak op het bordje van rechercheur Fabian Risk terechtkomt, voelt hij de adrenaline weer stromen. Zijn Deense collega Dunja Hougaard is bezig met een gruwelijke mishandeling van een dakloze en haar spoor leidt naar de Zweedse havenstad Helsingborg. Zowel Fabian als Dunja moet vertrouwen op het eigen oordeel, anders ligt er spoedig een nieuw slachtoffer in de vriezer.

Persoonlijke mening:
Vanaf de eerste seconde heeft de schrijver jouw aandacht vast. Helaas was mijn trein sneller op bestemming dan ik gedacht had waardoor ik midden het eerste hoofdstuk moest stoppen met lezen en wachten op mijn middagpauze om verder te kunnen lezen.

Zoals gewoonlijk lopen verschillenden verhaallijnen door elkaar die dan op het eind netjes in elkaar overvloeien. De verhaallijn die geïntroduceerd wordt, komt pas laat terug in het boek waardoor jij bijna terug vergeten bent dat het boek zo begon.

Ook de Denen zijn terug van de partij. Verschillende karakters uit voorgaande boeken komen geregeld terug en hun personages zijn verder ontwikkeld. Ook wel knap gevonden om je slachtoffers gewoon in te vriezen. In een land als Zweden waar het over het algemeen koud is, valt het amper op dat het slachtoffer bevroren is geraakt in een diepvries.

Rating:
★★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: