Blog #2018-023 “hittegolf”

Afbeeldingsresultaat voor hittegolf cartoonGeen blog gisteren aangezien het nieuwe seizoen van “Orange is the New Black” op Netflix stond. Na het werk direct beginnen zien. Nog geen spoilers verklappen hé want ik zit nog maar halfweg. Vorig seizoen vond ik maar niets, dit seizoen is weer van topkwaliteit, de temperatuur in de living stijgt en het was al bloody hot.

Een mens is toch niet gemaakt voor een langere periode blootgesteld te worden aan temperaturen boven de 30° C. Ik hoor toch iedereen klagen, zagen, puffen en dat voor alle zomermensen. Stel je voor wat deze temperaturen dan doen bij de wintermensen, zoals mij, I am really dying! Please let it snow tomorrow!
Er wordt ook vaak verwezen naar de hete zomer van 1976. Ik kan het niet weten want ik ben maar geboren in 1980. Het zal toch nog een paar maand afzien vrees ik voordat de winter terug in het land is. De deal is  voor wat hoort wat, dus een bloody hot summer moet wel een strenge ijskoude winter geven, ik wil minstens temperaturen van -5° C.

Op het werk lopen de temperaturen snel op. Er is geen airco, wel voldoende fris water. Ik lust enkel water op kamertemperatuur, maar nu werd dat water toch wel heel warm. Onze werkgever verrast ons bij zo’n weer met ijsjes. Uiteindelijk werd ook beslist dat er van thuis gewerkt kon worden. Was ik blij deze mogelijkheid aangeboden werd want thuis is het ook wel heet, maar toch minder dan op de bureau. Om nog maar te zwijgen van mijn verplaatsingen per trein, het is altijd een verrassing of het een airco trein is die het station komt binnen rijden.

Alsof het nog niet erg genoeg is, heb ik deze week ook een snotvalling. Zie je wel dat je niet ziek wordt van de kou, maar wel van de warmte!
Ik verzwijg dan wel netjes dat ik airco heb op de trein en dat het temperatuursverschil meer dan 7° bedraagt wat het maximum zou mogen zijn tussen buitentemperatuur en binnentemperatuur. Ook weet ik niet welke frequentie de NMBS hanteert om de filters proper te maken.

En nu maar wachten op de beloofde onweders en regen, veel regen hopelijk zodat het toch wat kan afkoelen. Helaas was het gisterenavond al bewolkt en hebben we niet kunnen genieten van de bloedmaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: