Beren op de weg, spinsels in je hoofd

Beren op de weg, spinsels in je hoofdTitel: Beren op de weg, spinsels in je hoofd
Auteurs: Theo IJzermans, Coen Dirkx
ISBN: 9789058713100
Uitvoering: Paperback

Beschrijving:
Bestseller! Van dit boek zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht. – Voor iedereen die spanning en stress op het werk wil verminderen – Al meer dan 300.000 exemplaren verkocht – Praktische methode RET leert je omgaan met emoties op het werk Piekeren over problemen, ergernissen, gevoelens van onmacht en onrecht. Veel mensen hebben dagelijks te maken met deze bronnen van spanning en onrust. Vaak leggen zij de oorzaak ervan bij de situatie zelf. ‘Het ligt niet aan ons’, denken ze. Dat maakt werken uitputtend in plaats van prettig. Beter presteren met RET Een groot deel van de narigheid veroorzaken we echter zelf. Onze manier van denken en fantaseren bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen en hoe we ons opstellen en gedragen. Dit is het uitgangspunt van de Rationele Effectiviteits Training (RET) Met dit boek leer je beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding kunnen zijn voor ergernissen, stress, niet-productief gedrag en slechte sociale contacten. De vele voorbeelden in het boek maken de boodschap duidelijk: een manager van emoties heeft zichzelf beter in de hand.

Persoonlijke mening:
Beren op de weg, spinsels in je hoofd is een boek over Rationeel-Emotieve Therapie (RET). De focus ligt op irrationele gedachten met een ongewest gedrag tot gevolg in werksituaties.

Stapsgewijs wordt uitgelegd hoe de RET-methode werkt aan de hand van voorbeelden. Je krijgt ook de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met de opdrachten.

Rating:
★★★★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: