Onthoud dit als je verdrietig bent

voorkant boekTitel: Onthoud dit als je verdrietig bent
Auteur: Maggy van Eijk
ISBN: 9789000359608
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Maggy worstelt. Soms met het leven maar vooral met zichzelf. Naast haar leven als jonge vrouw in hartje Londen – met bijbehorend sprankelend leven – stuitert ze van paniekaanval naar zelfbeschadiging en van depressie naar overmatig drinken.

Maar, tegenwoordig heeft ze een gereedschapskist vol handvatten die haar helpen staande te blijven als haar hoofd op hol slaat. Zo weet ze waar ze het beste kan huilen in het openbaar (in een bikramyogales bij een zelfscankassa of achter in een Uber), waar ze blij van kan worden (een te gekke band ontdekken op Spotify, honden knuffelen en een opgemaakt bed) en waar ze het gevoel van krijgt dat ze leeft (haar nagels in een neonkleur lakken, zoute drop eten en de handstand doen).

Onthoud dit als je verdrietig bent is een briljant boek en een mentale oppepper voor iedereen die weleens flipt in een lift, buitenproportioneel zenuwachtig is voor een afspraak of gewoon een ijzersterk boek wil lezen. Rauw, eerlijk, bijzonder grappig en confronterend herkenbaar.

Persoonlijke mening:
De auteur schrijft vanuit persoonlijke ervaringen en geen enkel onderwerp is taboe. Ik vind het heel knap hoe ze beschrijft wat er allemaal in haar hoofd omgaat. In mijn hoofd is het meestal stil, dus ik kon mij moeilijk voorstellen hoe het eraan toe gaat bij iemand die vaak paniekaanvallen heeft, die emoties intens beleeft,… Na het lezen van dit boek heb ik hierover wat meer inzicht gekregen. Ben ik toch blij met mijn rustig hoofd, ik zou zot worden als mijn hoofd vol chaos zit.

Rating:
★★★★

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: