Blog #2018-019 “Avondje uit”

imageEnkele weken geleden heb ik een avondje uitgaan in Antwerpen gepland en gisteren is het eindelijk zover. In de loop van de week heb ik eigenlijk niet zoveel zin om eens stapje in de wereld te zetten aangezien ik mij nog altijd niet zo optimaal voel, maar ik heb mijn afspraak met mijn mede-party-genoten niet geannuleerd aangezien zij er wel al een tijdje naar uitkijken. Meestal heb ik op voorhand niet veel zin om het huis te verlaten, maar éénmaal buiten, amuseer ik mij rot. Ik heb altijd dat extra duwtje nodig om toch maar buiten te komen.

Vrijdag is een werkdag voor mij en die verdoemde wekker maakt mij al wakker om 5:20. Ik MOET wel uit bed komen om mijn trein niet te missen. Om 5:55 sla ik de voordeur achter mij dicht en ga welgezind naar het station want ik heb er wel zin in. Het zonnetje is al van de partij en mijn iPod playlist “Summer Hits” brengt mij al in de juiste sfeer. De dag vliegt voorbij op het werk en voor ik het weet is het 17 uur, tijd om de eerste de beste trein richting Antwerpen te nemen. Het ziet er intussen grijs uit in Mechelen en er waait een koude wind, maar niet getreurd, de zomerhits houden mij wel warm.

Voor één keer geen enkele vertraging met de trein en 10 minuten later komen we al in Antwerpen Berchem aan. Ik wandel compleet relaxed, nog steeds luisterend naar de zomerhits, naar onze rendez-vous plaats café “Den draak”. Mijn lieftallige partner is reeds in Antwerpen aangekomen, heeft al ingecheckt in het hotel en heeft al een ronde voorsprong. Het is toch wel koud op terras met de wind. Er is maar 1 manier om het warm te krijgen: je warm drinken. Ik bestel voor ons beide nog een glaasje witte wijn terwijl we wachten op onze vriend die ook van zijn werk komt.

Na enkele rondjes witte wijn krijgen we uiteraard honger. Tijd om ons te begeven naar de eetgelegenheid “May’s”, waar ik een lekker Thais gerechtje kies. Mijn party-genoten zijn van mening dat ze nog lang willen meegaan op deze avond en beslissen dat ze water zullen nemen. Haha, ze doen maar, ik blijf wel bij wijn. Nog geen 3 seconden nadien zijn ze al van mening veranderd en gaan ze zelfs voor een cocktail als aperitief. Alright, cocktail, ik kan toch niet onderdoen en bestel een “Moscow Mule” die in een keileuke kom wordt geserveerd (zie foto). Deze cocktail bevat Russian Standard, Fever Tree Ginger Beer en limoen. Bij het eten bestellen we een fles witte wijn en een fles water, 3 keer raden welke fles er eerst leeg is.

We begeven ons terug naar “Den Draak” en nemen plaats aan de bar. Ik ben de tel kwijt geraakt hoeveel rondjes we daar nog gedronken hebben, maar ik weet wel dat ik het laatste rondje overgeschakeld ben op water. Ik heb geen zin om zaterdag met een kater naar het voetbal te zien. Het is iets na 23 uur en ik word zo stilaan moe, dus voor mij is het wel goed geweest en wil wel naar het hotel om te crashen, maar de andere twee willen nog gaan dansen!!! Okido, dansen zal het worden. We begeven ons naar de tramhalte en wachten op de tram, en maar wachten. Intussen betalen we al per sms voor het ritje aangezien je verwacht wordt dit te doen voor je de bus of tram opstapt. Geen tram te zien, hmmm misschien toch maar de urenregeling op het bord bekijken. Miljaar, we hebben de voorlaatste tram net 10 minuten gemist en de laatste komt er pas binnen 50 minuten aan. Het is nogal zot om te staan nietsen terwijl je op de tram wacht. Tijd om nog 1 terrasje te doen in afwachting van de laatste tram. We begeven ons tijdig terug naar de tramhalte, maar 10 minuten nadat de tram verwacht werd aan te komen, nog steeds geen tram gezien. Passanten vragen ons of er nog een tram komt en we bevestigen dat de laatste nog niet gepasseerd is. Andere passanten horen onze conversatie en weten dat tram 11 niet zal komen want die staat geblokkeerd. Verdorie hebben we een uur verscheten voor een tram die er niet zal komen. Het is precies wachten op Godot, die kwam ook maar niet. Dan maar te voet richting centraal station om vandaar uit een andere tram te nemen richting Groenplaats.

Van de Groenplaats is het nog een eindje stappen naar onze volgende stop “Que Pasa”, een keileuke homotent. Wow, het is vrij donker in het café met hier en daar rode verlichting, muziek loeihard en veel mannen opeen gepakt, dames zijn veel minder talrijk aanwezig. Het voordeel van een homobar is dat het mannelijk parfum overheersend is, OMG I love that smell! Mijn afwijkend brein wordt bij het binnenkomen wat duizelig – nee niet van den alcohol – en heeft wat tijd nodig om te wennen aan licht, geluid en drukte, maar na 10 minuten zijn we vertrokken en heeft mijn brein weer alles onder controle. Ik ben geen danser, ik geniet liever van de zijlijn, de andere 2 daarentegen beginnen onmiddellijk te dansen. Om een uur of 2:30 begeven we ons te voet richting Groenplaats om daar een taxi te nemen naar het hotel. Voetbalgekte is echt overal toegeslagen, de taxi heeft Belgische tricolor op de spiegels, de hotel baliemedewerker heeft een Rode Duivels polo aan.

Het voordeel van een hotel te boeken is dat we van een relaxt avondje uit kunnen genieten zonder constant de klok te moeten checken om toch maar de laatste trein huiswaarts niet te missen. Wat ik echter niet fair vind, is dat er toeristenbelasting wordt gerekend. WTF, we zijn helemaal geen toeristen, maar verantwoorde burgers die met een glaasje te veel op niet meer achter het stuur kruipen! Als ik op reis ga naar Antwerpen, dan heb ik er geen probleem mee dat er toeristenbelasting wordt geheven, want dan ben ik effectief toerist. Een aantal jaar geleden heb ik een bomalarm in het centraal station meegemaakt en ben ik dan per taxi van Antwerpen naar Essen gereisd wat 120 euro kost. Als je weet dat ons 4-sterrenhotelkamer maar 105 euro kost, is de keuze snel gemaakt.

Volgens mijn fitbit is het maar een kort nachtje slaap geweest van 3 uur tot iets voor 8 uur. Ik heb wel goed geslapen in het vrij groot bed. Plan gelukt om tijdig over te schakelen op water, ik word wakker zonder kater, whooohooo. Damn, ik heb zin in een cheeseburger van de McDonalds, maar jah, die serveren pas hamburgers vanaf 10 uur, ervoor kun je enkel ontbijt krijgen!?! Ik wil niet wachten 2 uur wachten tot ik een hamburger kan krijgen want ik heb NU zin in een cheeseburger. Dan maar naar de Starbucks voor een lekkere White Chocolate Mocha en boterhammen met kaas en mosterd.

Totaal geen tijdsbesef begeven we ons naar het informatiebord van de NMBS nadat onze koffie op gedronken is, maar helaas we hebben onze enige trein per uur net gemist en dienen dus nog 50 minuten te wachten op de volgende. Dan maar op het koningin Astridplein in de zon wachten. Wow, ik voel me precies op vakantie, zonnetje op het smoeleke, niets aan de hand, gewoon genieten van het moment en uiteraard terug van mijn zomerhits.

Rond 13 uur word ik toch wel heel moe en mijn ogen willen niet meer open blijven. Toch maar snel een dutje doen voor het voetbal begint. Uhum, wat een dutje van een uurke moest worden, loopt echter uit tot 16 uur. Shhhttttt, niets van sociale media vernieuwen, alle ramen en deuren dicht houden om toch maar niets van de uitslag op te pikken. Gelukkig hebben we terugkijk televisie van Telenet. Wow, wat een match! Tunesië werd dik ingemaakt met 5-2!!! Na het voetbal nog snel de kwalificaties van het Formule 1 zien want dat hebben we dus ook gemist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: