Blog #2018-018 “voetbal gekte”

Onlangs nog eens door België gereisd? Dan heb je zeker al de Belgisch vlaggen opgemerkt, en nee, ze zijn niet te vroeg gehangen voor onze Nationale Feestdag. Zo nationalistisch zijn we nu ook weer niet, behalve wanneer het WK voetbal is! Ineens zijn we allemaal fan van ons nationaal elftal.

Het WK gaat dit jaar door in Rusland en de Rode Duivels zijn er heen per vliegtuig. Hun vliegtuig vloog pal over Essen. Verdorie, ik was aan het werk in Mechelen op dat moment anders had ik zeker staan zwaaien als een zot naar elk vliegtuig dat boven Essen vloog. 

Ik volg maar 1 sport en dat is Formule 1, maar ieder EK en WK voetbal wil ik toch wel volgen. Ik ken echter niets van voetbal af, maar na 25 jaar snap ik eindelijk wat “buitenspel” is. Het is een leuke tijd om op groot scherm de sfeer mee te maken wanneer er een doelpunt in ons voordeel valt. Zelfs thuis in de woonkamer, op minder groot scherm, blijft het plezant. Chips en bier staan al klaar voor de eerste match van de Rode Duivels. De eerste match zullen we echter later inpikken want die start echter al om 17 uur en dan ben ik nog onderweg met de trein naar huis. O wee, als mijn medereizigers alles al verklappen. Er zullen er wel zijn die op de trein naar de voetbal kijken.

GO BELGIUM!!! GO BELGIUM!!! GO BELGIUM!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: